چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

نخود چند نوع است و چه خواصی دارد؟

پاسخ :
عموماً دو نوع است :کاشتني است و بياباني .جنس نخود به رنگهاي گوناگون ديده مي شود .نخود سفيد ، سرخ ، سياه و گاودانه رنگ .نخود بياباني تند مزه تر و تلخ تر از نخود کاشتني و گرمي بخش تر است .در تأثير دارويي با نخود کاشتني برابر است ولي غذايي که در نخود کاشتني است بهتر است .
مزاج :نخود سفيد گرم و خشک و نخود سياه از آن قوي تر است .
خاصيت :هر دو نوع نخود بازکن و نرمي بخش و تکه کننده هستند .
همه انواع نخود بهترين غذاي شش است .
آرايش :خوردن و پاشيدن آب نخود در زدودن کک و مک و زيبا کردن رنگ مؤثر است .
دمل و جوش :در علاج ورم گرم ، ورم سخت ، ورم غده ها و ساير ورم ها مفيد است .
زخم و قرحه :روغن نخود داروي بيماري ويروسي است .
آرد نخود زخم هاي پليد و سرطاني و خارشي را دوا مي کند .
مفاصل :علاج درد پشت مي باشد .
سر :جوش هاي تر سر را از بين مي برد . خيس شده اش مسکن درد دندان ، و داروي ورم گرم و سخت لثه و معالج ورم هاي بيخ گوش است .
سينه :صدا را صاف مي نمايد . از هر غذايي براي شش بهتر است و سوپ آرد نخود بسيار با شش سازگار است .
اندام هاي غذا :آب پز نخود داروي استسقا و يرقان است .هر نخودي و به ويژه نخود گاودانه اي رنگ و سياه گرفتگي هاي کبد و طحال را باز
مي کند.
خوردن نخود نه در آغاز غذا خوب است و نه بعد از پايان آن ، بهتر آن است که در ميان غذا خورده شود .
اندام هاي دفعي :آب پز نخود سياه همراه با روغن بادام و ترب و کرفس سنگ آبدان و گرده را خرد مي کند .
نخود براي زخم زخم مثانه بد است .
بسيار شهوت انگيز است .
همه نوع نخود ملين است و گرفتگي کليه را باز مي کند و به ويژه نخود سياه و گاودانه رنگ آن مؤثرتر است .
بعضي گويند :نخود را در سرکه بخيسانند و ناشتا بنوشند و تا نيم روز صبر کنند کرم را مي کشد .
بقراط فرمايد :در نخود دو گوهر موجود است که در پختن از دست مي دهد ،يکي شور است که ملين شکم و دومي شيرين که بول را روان مي سازد و آن گوهر شيرين شهوت انگيز است .