چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

گیاه آرتیشو ( کنگر فرنگی Artichoke) چه خواص دارویی دارد؟

پاسخ :
آرتیشو از نظر طب قدیم ایران گرم و کمی خشک است . قسمت مورد استفاده آرتیشو برگها و قسمت سوط آن است که بنام قلب آرتیشو معروق می باشد . آرتیشو :
۱) کبد را تمیز و اعمال کبد را تنظیم می کند .
۲) ترشح صفرا را افزایش می دهد .
۳) از جمع شده چربی در کبد جلوگیری می کند و آنهایی که کبد چرب دارند بهتر است از آرتیشو استفاده کنند
۴) یرقان مزمن را درمان می کند .
۵) تقویت کننده بدن است.
۶) موجب دفع ادرار می شود .
۷) تب بر است .
۸) در درمان رماتیسم موثر است .
۹) یبوست های ناشی از عدم صفرا را درمان می کند.
۱۰) در درمان ورم روده موثر است .
۱۱) باعث دفع سنگهای کیسه صفرا می شود .
۱۲) نیروی جنسی را افزایش می دهد .
۱۳) کلیه و مثانه را گرم می کند .
۱۴) گاز و نفخ معده و روده را از بین می برد .
۱۵) باعث هضم غذا می شود .
۱۶) بیماریهای کبدی را درمان یم کند .
۱۷) کلسترول خون را پائین می آورد .
۱۸) داروی لاغری است و کسانیکه می خواهند وزن کم کنند و لاغر شوند می توانند هر روز آرتیشو بخورند .
۱۹) سرگیجه را برطرف می کند .
۲۰) آنهائیکه گوششان زنگ می زند اگر آرتیشو را بخورند آنرا برطرف می کند .
۲۱) مبتلایان به بیماری قند می توانند با خوردن آرتیشو قند خود را تنظیم کنند .
۲۲) در درمان میگرن موثر است .
۲۳) در برطرف کردن بیماری آسم اثر مفید درد .
۲۴) نقرس را برطرف می کند .
۲۵) آرتیشو رگها را تمیز کرده و تصلب شرائین را درمان می کند .
۲۶) در برطرف کردن اگزمت موثر است .
۲۷) در درمان اکثر بیماریهای پوستی اثر مفید دارد .
۲۸) سموم بدن را دفع می کند .
۲۹) زخم های ریه و روده را درمان می کند .
۳۰) برای جلوگیری از ریزش مو ار برگهای آرتیشو ضماد تهیه کرده و به سر بمالید .
۳۱) برای برطرف کردن بوی بد زیر بغل عصاره برگ آرتیشو را به زیر بغل بمالید .
۳۲) عصاره آرتیشو را اگر به بدن بمالید خارش را برطرف می کند .
۳۳) برای رفع آب آوردن بدن از جوشانده آرتیشو بمقدر سه فنجان در روز استفاده کنید .