چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

اگر شخص روزه دار عمل جماع یا استمنا را انجام دهد در حالی که شک کرده ایا منی از او خارج شده است یا نه ؟ حکم روزه او چیست و برای قضای آن باید چه کند .

پاسخ :
جماع روزه ی جماع کننده و جماع شونده را باطل می کند اگرچه به مقدار ختنه گاه باشد و منی هم بیرون نیاید. و اعم از جلو و یا عقب باشد. و باید قضاء روزه ی خود را به جا آورد و کفاره نیز بدهد یعنی یا یک برده آزاد کند و یا دوماه که 31 روز آن پشت سر هم باشد روزهبگیرد و یا شصت فقیر را سیر کند و یا به هرکدام یک مُد که تقریبا ً 750 گرم است طعام یعنی گندم یا جو یا مثل آن بدهد و دادن پول آن کافی نیست. و چنانچه اینها برایش ممکن نباشد هر چند مُد که می تواند به فقرا طعام دهد و اگر نتواند باید استغفار کند، اگر چه مثلا ً یکبار بگوید استغفرالله و هر وقت بتواند باید بدهد. - اگر روزه دار استمناء کند یعنی منی از خود خارج کند روزه اش باطل می شود. و باید قضا کند و کفاره ی جمع بر گردن اوست یعنی باید تمام موارد کفاره را عمل کند و اگر نمی تواند همه را عمل کند به هر کدام که می تواند عمل کند یعنی اگر یه هر سه نمی تواند به دو مورد و اگر نمی تواند به یک مورد عمل کند. - اگر به قصد بیرون آمدن منی استمناء کند و منی از او خارج نشود: (امام خمینی(ره)؛ روزه اش باطل نمی شود)، (صافی؛ باطل می شود و اگر منی بیایدباید علاوه بر قضا کفاره نیز بدهد و نیز در بقیه ی روز باید از آنچه روزه را باطل می کند خود داری کند) ، (سیستانی؛ اگر دوباره نیت روزه نکند روزه اش باطل است و اگر نیت روزه کند باید روزه را تمام کند و قضا هم نماید) ، (تبریزی؛ باید روزه را تمام کند و قضا هم بنماید) ، (مکارم و نوری همدانی ؛ روزه اش باطل می شود و باید قضا کند) - اگر روزه دار بدون قصد بیرون آمدن منی باکسی بازی و شوخی کند در صورتی که عادت نداشته باشد که بعد از بازی و شوخی منی از او خارج اگرچه اتفاقا ً منی خارج شود روزه ی او صحیح است ولی اگر شوخی را ادامه دهد تا جایی که نزدیک است منی از او خارج شود و خود داری نکند تا خارج شود روزه اش باطل است و باید قضا کند، و کفاره دارد. - علائم منی در مرد سالم: 1- همراه با شهوت باشد 2- با جستن باشد 3- بعد از بیرون آمدن آن بدن سست شود. اگر تمام این موارد را داشته باشد منی است و اگر برخی را نداشته باشد منی نیست و غسل ندارد.