چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

چرا هنگام خواندن رکعت اول و دوم نماز حتماً باید سوره "حمد" خوانده شود، و بعد از آن هر سوره‌ای خوانده شود، اشکال ندارد؟

پاسخ :
وجوب قرائت سوره حمد در رکعات اول و دوم هر نماز، به دستور شخصی پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) ‌است‌. آن حضرت می‌فرمایند: "لاصلاة الا بفاتحة الکتاب‌; نماز بدون خواندن سوره فاتحه الکتاب (سوره حمد) نماز نیست‌." یعنی قبول نیست‌.(مستدرک الوسائل‌، محدث نوری‌، ج 4، ص 158، آل‌البیت‌.)
توضیح این که قرآن کریم‌، احکام کلی را بیان فرموده است‌; مثلاً: فرموده است نماز را به پا دارید، روزه بگیرید، و... . اما خداوند متعال‌، بیان جزئیات را به عهدة پیامبر اکرم‌گذاشته است‌. از جمله مواردی که آن حضرت بیان فرموده‌اند، قرائت سوره حمد در نماز است‌.