چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

ـ شخصى بر اثر سكته مغزى چند سال حواسّ درستى نداشته، به گونه اى كه اگر به او تذكّر مى دادند نماز را بدون شرايط مى خواند و الاّ خودش نماز نمى خواند، آيا چنين فردى مانند شخص بى هوش است كه نمازش قضا ندارد، يا نمازهاى او بر پسر بزرگتر واجب است؟

پاسخ :
جواب: در فرض مسأله نماز از او ساقط است و قضا بر عهده فرزند او نيست; امّا اگر عقل و شعور كافى دارد، ولى گرفتار فراموشى مى شود احتياط واجب آن است كه فرزند بزرگتر بعد از فوت او نمازهايش را قضا كند.
استفتائات آيت الله العظمي مكارم شيرازي )جلد اول