چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

تعاونى مسكن فرهنگيان سالهاست كه جهت كارمندان فرهنگى بدون مسكن و زمين به صورت اسم نويسى و اخذ وجهى على الحساب و سپس اجراى قرعه كشى، مبادرت به فروش زمين به اين كارمندان مى نمايد، اخوى اين جانب كه زمين و خانه اى نداشت نيز در سال با واريز مبلغ پنجاه هزار تومان اسم نويسى نمود، ولى در سالمسكنى خريدارى كرد كه حدود يك ميليون تومان آن را بدهكار مى شود، سپس در سال به رحمت ايزدى مى پيوندد، اكنون كه اين جانب به تعاونى مسكن مراجعه نمودم مرسوم چنين است كه جهت تحويل زمين بايد سوگندنامه اى مبنى بر نداشتن خانه و يا زمين نيز كامل نمود، بنده داشتن مسكن اخوى را به مسئولين تعاونى اطّلاع داده و آنها چنين گفتند: »در هنگام اسم نويسى اخوى شما چنين سوگندنامه اى نبوده است، حال براى اين كه حقّ بچّه هاى آن مرحوم ضايع نشود مى توانيد با اجازه يكى از مراجع معظّم تقليد، بقيّه پول را واريز كرده و زمين را تحويل بگيريد«. از حضرتعالى استدعا مى نمايم نظر مبارك خويش را در اين مورد مرقوم فرماييد.

پاسخ :
جواب: چنانچه از نظر مسئولين تعاونى مشكلى نداشته باشد مجاز هستيد اين كار را بكنيد; ولى هرگز سوگند دروغ نخوريد.
منبع: استفتائات حضرت آيت الله العظمي مکارم شيرازي(دامت برکاته)، ج1