چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

اين جانب سرقفلى يك باب مغازه قهوه خانه را در سال به مبلغ يك ميليون تومان خريدارى نموده ام. اخيراً به علّت تغيير شغل به خوار و بار فروشى، موجر اقدام به شكايت نموده و موفّق به اخذ صدور حكم تخليه توسّط دادگاه به استناد قانون روابط موجر و مستأجر، تصويب سال )يعنى قبل از انقلاب( گرديده است.مادّه بند اين قانون مى گويد: »در صورت صدور حكم تخليه به دليل تغيير شغل كمترين وجهى به صاحب سرقفلى يا حقّ كسب و پيشه تعلّق نمى گيرد!« آيا اين حكم عادلانه است؟

پاسخ :
جواب: اگر در موقع اجاره، شغل خاصّى در سند اجاره قيد نشده باشد انتخاب شغل جديد براى شما مانعى ندارد; ولى اگر شغل خاصّى قيد شده، شما مى توانيد به شغل اوّل بازگرديد و محل و سرقفلى آن را براى خود حفظ كنيد، يا به نحوى با مالك تراضى نماييد.
استفتائات آيت الله العظمي مكارم شيرازي )جلد اول