چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

لطفاً به دو سؤال زير پيرامون الكل پاسخ دهيد: الف( در مواردى الكل حكم دارو دارد )مثل مسموميّت با متانول( و خوردن آن ضرورت پيدا مى كند. در اين گونه موارد شُرب الكل چه حكمى دارد؟ ب( گروهى از داروهاى تزريقى به دليل مسائل فرمولاسيون حاوى مقاديرى الكل هستند. مصرف اين گونه داروها چه حكمى دارد؟

پاسخ :
جواب الف : در صورتى كه از الكلهاى مست كننده و در غلظت هاى قابل شرب باشد، تنها وقتى جايز است كه داروى منحصر به فرد محسوب شود و جانشينى نداشته باشد.
جواب ب : اگر از الكلهاى طبى در آن استفاده شود و در شرايط فعلى جنبه مايع مسكر ندارد اشكالى ندارد
استفتائات حضرت آية اللّه العظمى مكارم شيرازى »مدّظلّه«