چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

با توجه به ارتباط کاری با کفار، و تماس با آنها، تکلیف من نسبت به طهارت در نماز، خوراک و پوشاک، چگونه است؟

پاسخ :
پاسخ:

نجاست آن گاه سرایت می کند که عین نجسیا کسی که نجس می شود(متنجس) دارای رطوبت قابل سرایت و انتقال باشد و اگر بدن شما و آنها خشک باشد در واقع با ملاقات نجس، نجس نمی شود.

مجرد احتمال تماس دست مرطوب کافر، با مواد غذائی، برای وجوب اجتناب کافی نیست، بلکه تا یقین به تماس حاصل نشود، حکم به طهارت می‏شود[i].

اما در مورد نماز اگر لباس شما تر نباشدیا بدن آنان که با شما برخورد می کنند رطوبت نداشته باشد نجس نمی شود و در صورت نجس شدن باید آن را تطهیر کرد و اگر فرصت برای تطهیر نباشد می توانید لباسهایی که نجس شده مثلا کت خود را درآورده و با بقیه لباسها نماز بخوانید و اگر آن هم میسور نیست و فرصت برای نماز اندک است با همان لباس نجس نماز بگذارید و قضا هم ندارد[ii]. و نباید اجازه دهید که نماز شما قضا شود.

البته طبق نظر آیت الله خامنه ای کافر اگر از اهل کتاب باشد، نجس ذاتی نیست و تماس دست مرطوب او باعث نجاست نمی‏شود[iii] مگر نجاست عرضی در ست یا بدن او باشد.