چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

دوست دارم ازدواج كنم؛ اما ترس از مشكلات مالى زندگى مشترك مانع مى‏شود. چه كنم؟

پاسخ :
در توانمندى خداوند، هيچ‏گونه ترديدى نيست. خدايى كه توانسته است تا كنون به شما روزى دهد، مطمئن باشيد كه توان روزى‏رسانى به همسر و فرزندان شما را نيز در آينده خواهد داشت. اين وعده او در قرآن كريم است:
وأنكحوا الأيامى منكم و الصالحين من عبادكم و امائكم ان يكونوا فقراء يغنهم الله من فضله و الله واسع عليم. ) نور )34(،32
دختران و پسران بى‏همسر و بندگان و كنيزان صالح خود را به ازدواج يك‏ديگر درآوريد. اگر فقير باشند، خداوند از لطف خود، آنان را بى‏نياز خواهد كرد و خداوند )رحمتش( گسترده و )به حال بندگانش( آگاه است. اگر يكى از نزديكان ثروتمند شما قول دهد كه در صورت اقدام به ازدواج، از نظر مالى حمايتتان خواهد كرد، دلتان آرام مى‏گيرد و اقدام مى‏كنيد. چگونه است كه با وعده خداوند با آن همه دارايى و توانمندى، دلتان آرام نمى‏گيرد؟! در حالى كه مى‏دانيد به وعده‏اش وفا مى‏كند.
امام صادق )عليه‏السلام( فرمود: من ترك التزويج مخافة العيلة فقد أساء بالله الظن. ) كلينى، كافى، ج 5، ص 330
كسى كه از ترس مشكلات مالى ازدواج نكند، به خداوند گمان بد برده است.
تجربه نشان داده كه وضعيت زندگى انسان به لحاظ مالى، پس از ازدواج به مراتب بهتر از دوران مجردى است. اين مطلب را سخن گهربار رسول گرامى اسلام نيز تأييد مى‏كند:
زوجوا ايامكم فان الله يوسع لهم فى ارزاقهم. ) علامه مجلسى، بحارالانوار، ج 100، ص 222
دختران و پسران بى‏همسر را به ازدواج هم درآوريد؛ زيرا خداوند، روزى آنان را گسترده خواهد كرد.
حضرت در سخن ديگرى فرمود:
رزق همراه زنان است. زن بگيريد تا روزى شما فراوان شود
پس به خدا توكل كنيد و در صورت آمادگى ازدواج )ر.ك: ص 33 و 34(، از مشكلات مالى بعد از آن نهراسيد و در صورتى كه كمبودهايى داشته باشيد، مقابله با آن و رفع مشكلات با دست‏هاى توانمند خودتان، بسيار لذت‏بخش خواهد بود.
كسانى كه زندگيشان را با امكانات اوليه مادى آغاز كرده و آن را با هميارى و همدلى و به تدريج ساخته‏اند، احساس غرور مى‏كنند و اكنون كه به گذشته مى‏نگرند، احساس مى‏كنند كه همان سختى‏ها و كمبودها نيز به گونه‏اى لذت‏بخش بوده است.