چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

چرا به هنگام حمله دشمنان به خانه اهل بيت (ع)، حضرت زهرا (س) پشت درب خانه رفت؟ چرا امام علي (ع) در را باز نكرد؟

پاسخ :
در مورد اين كه چرا حضرت زهرا سلام الله عليها در آن لحظات به پشت در رفتند، بايد نكته مهمي را در نظر داشته باشيم و آن موقعيت خاص حضرت زهرا سلام الله عليها است.
قداست و موقعيت معنوي خاص حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها به گونه­اي بوده است كه دقيقا مي­توان گفت نظير موقعيت خاص رسول خدا(ص) در ميان مردم بوده است و رسول خدا (ص) در موقعيت­هاي مختلف و با طرق متعدد جايگاه معنوي اين بانوي بزرگ اسلام را براي مردم بيان نموده است، به گونه­اي كه حتي فردي مثل يزيد لعنت الله عليه كه قاتل فرزند فاطمه سلام الله عليها است، در مجلس شام حضرت فاطمه را با قداست و عظمت ياد مي­كند و امروز نيز در جهان اسلام فرد مسلماني را پيدا نمي­كنيد كه معرفت به عظمت و قداست آن بانو نداشته باشد، با اينكه در طول تاريخ غالب مؤلفين كتب حديثي و تاريخي چندان علاقه­اي به نشر فضائل اهل بيت نداشته­اند.
خلاصه اين كه، زبان و قلم از بيان عظمت بانوئي كه رسول گرامي اسلام(ص) در برابر او خم مي­شده و دستانش را بوسه مي­زدند، عاجز و ناتوان است.
حال با توجه به اين موقعيت عظيم حضرت فاطمه(س) در ميان مسلمين، قطعاً هيچ مسلماني اصلاً به ذهنش خطور نمي­كرد كه يك مسلمان به خودش جرأت بدهد كوچكترين اهانتي نسبت به آن حضرت روا دارد و از اين جهت حضرت زهرا سلام الله عليها به پشت در آمدند تا:
1- با جايگاه و شخصيت و منطق قوي خود آنها را از خانه دور كنند.
2- حمايت خود از حضرت علي(ع) را اعلام نمايند كه مردم بدانند علي عليه السلام داراي چنان جايگاهي است كه شخصيت با عظمت و با قداستي مانند حضرت زهرا(س) با تمام وجود از او حمايت مي كند.
و اين در واقع اتمام حجت بوده است بر آن افراد، و اگر خود حضرت علي(ع) به پشت در مي رفتند، ظالمين به اهل بيت رسول الله(ع) با جرأت بيشتر به خانه حمله مي­كردند و قهراً در پي سوزاندن در، اميرالمومنين (ع) دستگير گشته و مسئله تمام مي­شده است، و بعد­ها مي­گغتند: دختر رسول اسلام (ص) فاطمه زهرا (س) نيز با امير المؤمنين موافق نبود و اگر او از علي (ع) دفاع مي­كرد ما از علي (ع) دست بر مي­داشتيم. اما حضرت فاطمه(س) براي اينكه قاطع­ترين حجت­هاي الهي را بر آنها اقامه كند، به گونه­اي كه در پيشگاه خداوند متعال و پيامبر (ص) بلكه در پيشگاه تاريخ و مسلمانان هيچ عذري نداشته باشند، شخصاً به قيام برخواستند تا يك طرف حجت­هاي الهي را بر عليه آنها تمام نمايند و از طرفي نهايت خباثت دروني و پليدي دروني دشمنان را براي هميشه در تاريخ و براي همه جهانيان، آشكار نمايند.
منبع: پايگاه حوزه