چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

دختري 8 ساله دارم که 35 کيلوگرم وزن دارد و با وجود تحرک بالا ، وزن او افزايش مي يابد . براي رسيدن او به وزن مطلوب چه کنم ؟

پاسخ :
مهمترين عامل در حفظ تعادل وزن و سلامت در همه افراد از جمله کودکان ، برخورداري از برنامه غذايي کافي ، متعادل و متنوع است . ورزش و تحرک جسمي علاوه بر آنکه به حفظ سلامت کمک مي کند ، با افزايش سوخت مواد انرژي زا در بدن ، موجب کمک به تعادل وزن در شخص مي شود .
دختر 8 ساله شما آنگونه که اظهار نموده ايد ، تحرک جسمي مناسب و کافي دارد ، ولي ممکن است از برنامه غذايي صحيحي پيروي ننمايد ، يعني به علت پرخوري ، بيش از مقدار مورد نياز خود انرژي دريافت کند ،يا نوع غذاي مصرفي خود را از بين مواد پرکالري انتخاب نمايد و يا عادت به خوردن هله هوله داشته باشد . اين وضعيت تغذيه اي را « بدخوري » مي نامند .
در هر حال کودک شما چه عادت به پرخوري داشته باشد و يا بدخوري ، مقدار انرژي دريافتي او بيش از نيازش مي باشد و ميزان تحرک او براي سوزاندن اين مقدار مواد انرژي زا کافي نيست .
به اضافه اينکه بالا رفتن سن ، به علت گرفتاري روزانه و نيز شرايط جسمي مربوط به سن ، ممکن است شخص قادر به انجام ورزش و تحرک جسمي زياد نباشد ، بنابراين چون کودک شما افزايش وزن دارد و در سنين رشد هم مي باشد ، لازم است حتماً با يک رژيم شناس در مورد تنظيم برنامه غذايي مناسب براي او مشورت نماييد تا ضمن تامين مواد مغذي لازم براي رشد ، به مقدار کافي ، کاهش وزن مناسب و کسب وزن مطلوب نيز در او حاصل گردد .
توصيه مي شود ازهر نوع رژيم غذايي خودسرانه و يا تحت نظر افراد غير متخصص خودداري شود .
منبع : ماهنامه دنياي تغذيه شماره ي 86.

نظرات کاربران