چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

براي درمان تبخال باید چه اقداماتی انجام دهیم؟

پاسخ :
بيشتر اوقات وقتي ياد لب‌هايتان مي‌افتيد که دچار تب‌خال شويد. حتما برايتان پيش آمده است که يکي از اعضاي خانواده‌تان دچار تبخال شود و شما هم در اثر استفاده از ليوان او دچار تبخال شويد. خوب اين طبيعي است. تبخال ويروسي است و به راحتي سرايت مي‌کند. کار وقتي خراب‌تر مي‌شود که در همين نزديکي‌ها هم به يک مهماني دعوت باشيد و آن وقت شايد تصميم بگيريد با ماسک به مهماني برويد.
نکته اصلي که در درمان تبخال بايد به ياد داشته باشيد اين است که اگر احساس مي‌کنيد قرار است تبخال بزنيد و براي مثال يک نقطه لبتان مي‌سوزد خيلي زود به داروخانه برويد و داروي تبخال را بخريد و روي آن محل قرار دهيد. اگر خوش‌شانس باشيد ممکن است تبخال به صورت حاد و با زخم و آن شکل نازيبا سر و کله‌اش روي لب شما پيد انشود. در 24 ساعت اول پس از ظاهر شدن آنها يک تکه يخ را تا حدود يک ساعت روي محل قرار دهيد. فراموش نکنيد تبخال را نخارانيد و نماليد. مي‌توانيد مايعات خنک بنوشيد و بستني يخي بجويد تا ناراحتي شما کمتر شود. بايد از غذاهاي مايع ولرم استفاده کنيد تا لب‌ها و نواحي اطراف تحريک نشوند. براي پوشاندن تبخال با داروي ضد تبخال يا همان آسيکلوير از يک گوش پاک‌کن تميز استفاده کنيد. مصرف لبنيات و سيب‌زميني مانع رشد ويروس اين بيماري مي‌شوند. خوردن شکلات، کاکائو، غلات و بادام زميني و ژله را فراموش کنيد.