چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

درباره درمان ديستروفي عضلاني توضیح بدهید.

پاسخ :
در حال حاضر درمان قطعي در مورد هيچ يک از انواع ديستروفي عضلاني وجود ندارد و تحقيقات پزشکي در اين زمينه در حال انجام است اما اقدامات درماني که در حال حاضر صورت مي‌گيرد شامل استفاده از ترکيبات دارويي جهت تخفيف علايم، تقويت عضلات و کند کردن سير بيماري در پاره‌اي از انواع ديستروفي‌هاست. از طرفي اقدامات پيشگيري از دفرميتي يا خارج شدن ستون فقرات و اندام‌ها از حالت طبيعي با کمک توان‌بخشي (استفاده از وسايل توان‌بخشي و کفش طبي) است و در موارد بروز دفورميتي نيز گاهي از جراحي استفاده مي‌شود.
بيمار بايد تا سرحد امکان خود را فعال نگه دارد. پياده‌روي، نرمش‌هاي ملايم، شنا وآب‌تني در استخرهاي مناسب خيلي مفيد است و البته هرکس با توجه به شرايط بدني خودش بايد تصميم بگيرد که چگونه خودش را فعال نگه دارد؛ به‌عنوان مثال کسي که ويلچرنشين شده، مي‌تواند ورزش‌هايي را توسط بالا تنه و دست‌هايش انجام دهد. نکته مهم اين است که ميزان تماشاي تلويزيون و بازي‌هاي رايانه‌اي بايد محدود شود و قبل از انجام اين امور بايد کودکان را وادار به انجام نرمش کرد و به‌عنوان جايزه به آنان امکان تماشاي تلويزيون و بازي‌هاي رايانه‌اي را داد.
منبع: http://salamat.com