چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

آيا علايم سرماخوردگي و آنفلوآنزا را مي‌توانيم از هم تشخيص بدهيم؟

پاسخ :
اغلب علايم سرماخوردگي خفيف‌تر از آنفلوآنزا است. اما شايد بتوان از اولين علايم آنفلوآنزا،‌ سردرد و درد کره چشم را نام برد که در سرماخوردگي کمتر شايع است و سپس درد عضلات و تب و لرز و درد مفاصل و استخوان‌ها که باز هم در سرماخوردگي کمتر ديده مي‌شود. قرمزي چشم، آبريزش بيني، خشکي گلو، سرفه‌هاي خشک و ضعف و بي‌حالي در سرماخوردگي، آنفلوآنزا و حتي برخي بيماري‌هاي ديگر جزو علايم مشترک محسوب مي‌شوند. حتي علايمي شبيه آنفلوآنزا در شروع بيماري‌هاي سرخک، سرخجه، آبله‌مرغان و حتي بعضي بيماري‌هاي ميکروبي ممکن است ديده شود. راه تشخيص و افتراق ميان اين بيماري‌ها بر عهده پزشک متخصص است. براي همين همه جا مي‌گوييم خود‌درماني نکنيد.