چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

تغییرخلق و خو و سردرد قبل از قاعدگی به چه دلیل است؟

پاسخ :
نشانگان پيش از قاعدگي، به دليل اين رخ مي‌دهد که بدن به تغييرات هورموني حساس مي‌شوند. 10 روز قبل از شروع قاعدگي، سطح هورمون‌هايي مثل پروژسترون و استروژن به سرعت تغيير مي‌کند و اين تغيير سبب بروز علايمي مثل نفخ، تغييرات خلق و خو، سردرد، حساسيت پستان‌ها و خستگي مي‌شود. نزديک 90 درصد از زنان قبل از پريودشان اين نشانه‌ها را تجربه مي‌کنند. به نوشته نشريه آرشيو داخلي آمريکا، نزديک کمتر از 20 درصد از آنها حتي دچار نشانه‌هاي شديدتر مي‌شوند که با فعاليت‌هاي طبيعي‌ زندگي‌شان و حتي روابط فردي آنها تاثير مي‌گذارد.
چه بايد کرد:
اول اينکه مطمئن شويد که از نظر جسمي مشکلي نداريد، سعي کنيد ورزش کنيد مخصوصا وقتي احساس مي‌کنيد خلق شما تنگ شده است. مايعات فراوان بنوشيد. حتي هر 2 ساعت يک بار اگر با اين کارها بهتر نشديد از پزشک خود کمک بگيريد. مکمل‌هاي کلسيم و ويتامين‌ها نيز در کاهش نشانه‌هاي پيش از قاعدگي موثر هستند. گاهي مصرف قرص‌هاي ضدبارداري با نظر پزشک و در موارد شديد مصرف ضدافسردگي‌ها سبب بهبود اين نشانه‌ها مي‌شود.
www.salamat.com