چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

كدام نماز و روزه قضاي پدر بر عهده پسر بزرگتر است؟

پاسخ :
قضاي نماز و روزه‏هايي را كه پدر از روي عذر ترك كرده است، بر پسر بزرگ‏تر واجب است؛ ولي در مورد نماز و روزه‏هايي كه پدر از روي عمد و نافرماني ترك كرده است، بين فقها سه نظر وجود دارد:
1- مرحوم حضرت امام و آيت اللّه‏ اراكي و زنجاني قضا را واجب مي‏دانند.
2- مرحوم آيت‏اللّه‏ خوئي، گلپايگاني ،صافي و تبريزي در اين مورد حكم به احتياط واجب كرده‏اند.
3- آيت اللّه‏ فاضل، مكارم و سيستاني در اين مورد قضاي نماز و روزه‏هايي را كه پدر از روي عمد و نافرماني ترك كرده است، واجب نمي‏دانند.
تذكر: مقلدان مراجعي كه در اين مورد حكم به احتياط واجب كرده‏اند، مي‏توانند به فتواي مجتهدي رجوع كنند كه قضا را واجب نمي‏داند.
منبع:www.eporsesh.com