چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

براي ازدواج چه آزمايش هايي بايد انجام داد؟ اگر فردي معتاد بوده و ترک کرده باشد پس از ازدواج در بچه دار شدن مشکلي پيش نمي آيد و در بچه علايم اعتياد ديده مي شود؟

پاسخ :
سؤالي را كه داشته اي را نمي‌دانم از طرف يك مرد يا زن، چون پاسخ متفاوت است. اگر مردي معتاد باشد چه ترك كرده باشد و چه ترك نكرده باشد تقريباً هيچ تأثيري در بچه دار شدن نداشته و يا هيچ علائم يا عوارضي در نوزاد نخواهد داشت. ولي اگر خانمي معتاد باشد و ترك كرده باشد، باز هم نوزادي سالم را در رحم خود پرورش داده و هيچ مشكلي نخواهيد داشت ولي اگر ترك نكرده باشد، هم مي‌تواند عوارض قبل، بعد، و حتي در هنگام لقاح را به دنبال داشته باشد. اما آزمايشات خون جهت ازدواج، آزمايشاتي معمولي روتين و ساده هستند، از جمله: بررسي سلولي و شمارش سلولي خون(CBC)- گروه خوني- بررسي ادرار- تست بررسي مخدر و اعتياد- گاهي قند خون و در صورت لزوم در موارد اختصاصي و تحت خطر و ريسك بالا بررسي و در موارد مهمي مثل هپاتيت، ايدز و... و گاهي اگر اشخاص مشكوك به تالاسمي هستند بررسي هر دو طرف و دادن مشاوره به آنها و... مي‌باشد.
منبع: هفته نامه جوانان امروز- ش2085