چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

روي سيستم خود، آنتي ويروس Avast و Windows Defender را نصب کرده ام و فايروال ويندوز نيز فعال است. مي خواهم بدانم از نظر امنيتي اين نرم افزارها کافي است و جلوي هر ويروس يا حمله اي را مي گيرند يا بايد هنوز نرم افزارهايي مانند Anti Malware نصب کنم؟

پاسخ :
تأمين امنيت روي يک سيستم با سيستم ديگر متفاوت است و به فعاليت ها و کاربران آن سيستم وابسته است. اگر روي سيستم خود از اينترنت استفاده نمي کنيد، يک آنتي ويروس ساده مانند همان آنتي ويروسي که نصب کرده ايد، کفايت مي کند. اگر با سيستم به اينترنت متصل مي شويد و زياد اهل وبگردي و گشت و گذار در سايت هاي جديد و عجيب و غريب هستيد، علاوه بر آنتي ويروس به يک نرم افزار Anti Malware نياز داريد. مي توانيد از نسخه هاي آنتي ويروسي استفاده کنيد که Anti Malware و Anti Spyware نيز هستند. اگر از سيستم کاربراني مانند بچه ها که زياد با اصول ايمني در اينترنت آشنا نيستند، استفاده مي کنند، علاوه بر نرم افزارهاي گفته شده، به يک نرم افزار کنترلي و مديريت دسترسي به سايت ها و آدرس هاي اينترنتي نياز داريد. سيستم هاي متصل به شبکه نيز بايد به نرم افزارهاي فايروال و IDS( نرم افزارهاي کشف و شناسايي تهديدات) مجهز باشند. اگر از شبکه هاي بي سيم استفاده مي کنيد، نرم افزارهاي امنيتي مخصوص اين شبکه ها را بايد دريافت کنيد. در عين حال توجه داشته باشيد، استفاده از چندين نرم افزار هم سيستم را کند مي کند و هم احتمال عدم سازگاري و تصادم و تداخل بين آن ها وجود دارد و روي يکديگر تأثيرگذار هستند که در نهايت سيستم هنگ خواهد کرد. مي توانيد از يک نرم افزار جامع مانند بسته هاي Internet Security استفاده کنيد که آنتي ويروس، فايروال و ابزارهاي امنيت اينترنت را به صورت مجتمع در خود دارند.
منبع: عصر شبکه، شماره 106.

نظرات کاربران