چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

همسر من در زندگی دائم بهانه می گیرد و زندگی را تلخ می کند. بنظر شما علت این بهانه گیری ها چیست ؟

پاسخ :
پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی:
بهانه گیری یعنی پیله کردن های بی دلیل . یعنی دلیل منطقی و عقلانی ندارد . این بهانه جویی ها عامل مخفی دارد . بهانه گیری ها عامل پوشیده ای دارد . دلیل دارد ولی دلیلش این عامل کنونی نیست . خانم عزیز الان شما یک پسر دو ساله دارید . بعضی مواقع بهانه گیری می کند و نق می زند . بدانید این یک عامل مخفی دارد یا زیادی فعالیت کرده است و خسته است یا گرسنه است و وقت غذایش است و شما حواستان نیست یا از وقت خوابش گذشته است یا او دغدغه ای دارد مثلا به او گفته ای دوستت ندارم و می خواهد بداند این حرف جدی بوده است یا نه و مادر به او توجه میکند یا نه ؟ بچه ها گاهی بی دلیلی نیاز به نازکش دارند . یعنی ناز می کند و نازکش می خواهد و هیچ بیماری هم ندارد . زندگی ما بزرگتر ها هم همین جور است . الان آقا بهانه جویی می کند . شاید شما خانم عزیز اقتدارش را حفظ نمی کنید . بویژه می خواهد در جمع به حرفش گوش کنید و به حرفهای او گوش نمی کنید . یا غرور او را جریحه دار کرده اید و یا به مادر او توجه نمی کنید . یا نیازهای غریزی اش را برآورده نمی کنید. یکسری مسائل این جوری هست . یا خانم بهانه گیر شده اند. ببینید آقای عزیز ، خوب چرا بهانه گیری می کند؟ و اخم میکند و ناراحت است ؟ خوب ببینید شما چکار کردید؟ نکند شما به او نمی گویید: دوستت دارم . نکند تا بحال یک شاخه گل برای او نخریده اید ؟ نکند شما به خانواده اش توجه نمی کنید؟ نکند شما در تماس هاس تلفنی با همکار خانمتان گرم می گیرید؟ نکند با خانم های فامیل گرم می گیرید؟ این هاست. اگر بگردید، پیدا می کنید. عامل دارد . حالا می گویند: چرا نمی گوید ؟ خوب چطور بچه شما نمی گوید: من گرسنه هستم و نق می زند؟ حالا چرا نمی گوید؟ خوب غرورش اجازه نمی دهد. می ترسد دست شما نقطه ضعف بدهد. خانم ها می گویند: خودش باید بگوید دوستت دارم واگر من بگویم ، دیگر ارزش ندارد. ما باید بگردیم و عامل را پیدا کنیم . این چیز مهمی است. برای مثال ، شما سر گوش پاک کن را به دوا گلی بزنید و در حوض بیندازید . از آن طرف شلنگی گذاشته اید و آب وارد حوض میشود . بعد شما با لیوان ، این آب را بر می دارید تا زلال بشود. اگر هزار لیوان آب بردارید ، این آب زلال نمی شود . چون شما یک گوش پاک کن در این حوض دارید . شما گوش پاک کن را پیدا کنید و آنرا بردارید و بعد اگر پنج لیوان آب بردارید ، آب زلال میشود . ما در زندگی هایمان مثل این گوش پاک کن زیاد داریم . دنبال آن بگردید . ببینید از کجا سرچشمه می گیرد. در حقیقت این عامل فضا را آلوده کرده است . خیلی ها این کار را کرده اند و تغییرات زیادی را در همسرشان مشاهده کرده اند . ما باید در رفتار خودمان بررسی کنیم و آنها را پیدا کنیم . عمده ریشه ی آنها همان بحث تفاوت ها است . عمده ی مشکلات در همین است. ما بیشتر قیاس به نفس می کنیم . خانم نیاز به محبت دارد ، پس به شوهرش محبت می کند در حالیکه آقا احتیاج دارد اقتدارش حفظ شود و یا خانم حس تملک دارد و وقتی آقا را سین جین می کند می گوید : به من اعتماد ندارد . یا آقایان عشق باز هستند و عشق ورز نیستند و احساس نیاز نمی کنند و به خانم نمی گویند : دوستت دارم چون خودش احساس نیاز نمی کند . جایگاه بهانه جویی ها همین جا است . اگر این حل بشود ، خیلی از مشکلات را حل کنند.
ch3.iribtv.ir