چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

خوردن جرجیر چگونه است؟

پاسخ :
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
أكرَهُ الجِرجيرَ ، وكَأَنّي أنظُرُ إلى شَجَرَتِها نابِتَةً في جَهَنَّمَ ، وما تَضَلَّعَ مِنها رَجُلٌ بَعدَ أن يُصَلِّيَ العِشاءَ إلاّ باتَ في تِلكَ اللَّيلَةِ ونَفسُهُ تُنازِعُهُ إلَى الجُذامِ؛
من، جِرجير را خوش نمى‏دارم و گويا درخت آن را مى‏نگرم كه در دوزخ ، روييده است . هيچ كس پس از گزاردن نماز عشا ، درون را از آن پُر نمى‏سازد ، مگر اين كه آن شب را در حالى به خواب مى‏رود كه جانِ او تا صبح با جذام ، دست و پنجه نرم مى‏كند .
المحاسن ، جلد 2 ، صفحه 324 ، حديث 2097

*******
امام صادق عليه‏السلام :
لِبَني اُمَيَّةَ مِنَ البُقولِ الجِرجيرُ؛
سهم بنى اميّه از سبزى‏ها ، جرجير است .
بحار الأنوار ، جلد 66 ، صفحه 237 ، حديث 4

*******
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
مَن أكَلَ الجِرجيرَ ثُمَّ نامَ ، يُنازِعُهُ عِرقُ الجُذامِ في أنفِهِ؛
هر كس جِرجير بخورد و بخوابد ، رگ جذام در بينى او با آن درمى‏آويزد .
بحار الأنوار ، جلد 66 ، صفحه 237 ، حديث 7

*******
امام صادق عليه‏السلام :
أكلُ الجِرجيرِ بِاللَّيلِ يورِثُ البَرَصَ ؛
خوردن جرجير در هنگام شب ، پيسى مى‏آورد .
مكارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 390 ، حديث 1316

*******
امام صادق عليه‏السلام :
مَن أكَلَ الجِرجيرَ بِاللَّيلِ ضَرَبَ عَلَيهِ عِرقُ الجُذامِ مِن أنفِهِ وباتَ يُنزَفُ الدَّمُ؛
هر كس شبانگاه جرجير بخورد ، رگ جذام ، از بينى وى بر آن يورش مى‏آورد و آن شب را شبِ خونريزى مى‏كند .
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 368 ، حديث 2

*******
امام صادق عليه‏السلام :
ما تَضَلَّعَ الرَّجُلُ مِنَ الجِرجيرِ بَعدَ أن يُصَلِّيَ العِشاءَ الآخِرَةَ ، فَباتَ تِلكَ اللَّيلَةَ إلاّ ونَفسُهُ تُنازِعُهُ إلَى الجُذامِ؛
هيچ كس پس از گزاردن نماز عشا ، درون را از جرجير پُر نمى‏كند و بر آن نمى‏خوابد ، مگر اين كه جان وى او را به سوى جذام مى‏كشاند .
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 368 ، حديث 1