چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

زياد خوردن تخم مرغ چه عوارضي دارد؟

پاسخ :
امام صادق عليه‏السلام :
ثَلاثةٌ يُسْمِنَّ وثَلاثةٌ يُهْزِلْنَ ، فأمّا الّتي يُسْمِنَّ : فإدْمانُ الحَمّامِ ، وشَمُّ الرائحَةِ الطَّيّبهِ ، ولُبْسُ الثِّيابِ اللَّيّنَةِ ، وأمّا الّتي يُهْزِلْنَ : فإدْمانُ أكْلِ البَيضِ ، والسَّمَكِ ، والطَّلْعِ ؛
سـه چيز انسان را فربه مى‏كند و سه چيز لاغر مى‏سازد . آن سه كه فربه مى‏كند : حمّام رفتن زياد ، بوييدن بوى خوش و پوشيدن لباس نرم است و آن سه كه لاغر مى‏كند : خوردن زياد تخم مرغ ، ماهى و خرماى نارس است .
الخصال : 155 / 194

*******
امام رضا عليه‏السلام :
الاِمتِلاءُ مِنَ البَيضِ المَسلوقِ يورِثُ الرَّبوَ وَالاِبتِهارَ ؛
پُرخورى از تخم‏مرغ آب‏پَز ، نفسْ‏تنگى و نفس‏بُريدگى مى‏آورد .
طبّ الإمام الرضا عليه‏السلام ، صفحه 28 و بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 321

*******
امام رضا عليه‏السلام :
كَثَرةُ أكلِ البَيضِ وإدمانُهُ يورِثُ الطُّحالَ ، ورِياحا في رَأسِ المَعِدَةِ؛
تخم‏مرغ بسيار خوردن و مداومت بر آن ، بيمارى سِپُرز مى‏آورد و ايجاد كننده بادهايى در سرِ معده است .
طبّ الإمام الرضا عليه‏السلام ، صفحه 28

*******
امام رضا عليه‏السلام :
مُداوَمَةُ أكلِ البَيضِ يَعرِضُ مِنهُ الكَلَفُ فِي الوَجهِ ؛
خوردن هميشگى تخم‏مرغ ، سبب پيدايش كَك‏مَك در صورت مى‏شود .
بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 321