چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

نماز شب چه آثار و فوايدي دارد؟

پاسخ :
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
علَيكُم بقيامِ الليلِ ؛ فإنّهُ دَأْبُ الصالِحِينَ قَبلَكُم ، وإنَّ قيامَ الليلِ قُربَةٌ إلى اللّه ، ومَنهاةٌ عنِ الإثم ؛
بر شما باد به شب زنده دارى كه آن شيوه شايستگان پيش از شماست . و شب زنده‏دارى مايه تقرّب به خدا و بازداشتن از گناه است .
كنز العمّال : 21428 منتخب ميزان الحكمة : 330

*******
امام على عليه‏السلام :
قيامُ الليلِ مَصَحَّةٌ لِلبَدَنِ، ومَرضاةٌ لِلرَّبِّ عز و جل ، وتَعَرُّضٌ للرَّحمَةِ ، وتَمَسُّكٌ بأخلاقِ النَّبِيِّينَ ؛
شب‏زنده‏دارى مايه سلامت بدن و خشنودى پروردگار عز و جل و قرار گرفتن در معرض رحمت خدا و چنگ زدن به اخلاق پيامبران است .
بحار الأنوار : 87 / 143 / 17 منتخب ميزان الحكمة : 330

*******
امام صادق عليه‏السلام :
صَلاةُ اللَّيلِ تُحَسِّنُ الوَجهَ ، وتُذهِبُ الهَمَّ ، وتَجلُو البَصَرَ ؛
نماز شب ، روى را نكو مى‏سازد ، اندوه و غم را مى‏بَرَد و ديده را جلا مى‏دهد .
تهذيب الأحكام ، جلد 2 ، صفحه 122 ، حديث 461 ، ثواب الأعمال ، صفحه 64 ، حديث 8 مع زيادة وكلاهما عن معاوية بن عمّار الدُّهني ، بحار الأنوار ، جلد 87 ، صفحه 153 ، حديث 31

*******
امام صادق عليه‏السلام :
صلاةُ الليلِ تُبَيِّضُ الوَجهَ ، وصلاةُ الليلِ تُطَيِّبُ‏الرِّيحَ ،وصلاةُ الليلِ تَجلِبُ الرِّزقَ ؛
نماز شب چهره را سفيد و نورانى مى‏كند ، نماز شب انسان را خوشبو مى‏كند ، نماز شب روزى مى‏آورد .
علل الشرائع : 363 / 1 منتخب ميزان الحكمة : 330