چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

با عنايت به تبصره ماده 61 قانون مديريت خدمات كشوري درخصوص ماموريت آموزش كاركنان ايثارگر.جزييات اين تبصره را چگونه مطالعه نماييم .اگر كارمندايثارگري ماموريت آموزشي بگيرد چه مزايايي از حقوق و مزايايش كسر ميشود؟

پاسخ :
1- بر اساس ماده ( 12) قانون تسهيلات استخدامي و اجتماعي جانبازان انقلاب اسلامي مصوب 1374 :
( به منظور ارتقاء سطح دانش و آمادگي جانبازان جهت تصدي مشاغل مناسب ، كليه دستگاه هاي مشمول اين قانون مكلفند ضمن فراهم آوردن امكانات لازم براي آموزش هاي كوتاه مدت ، با ادامه تحصيل جانبازاني كه در استخدام دارند تا پايان تحصيلات دانشگاهي به صورت مأموريت آموزشي تمام وقت يا نيمه وقت موافقت نمايند .
جانبازان ياد شده از كليه حقوق و مزاياي مربوط بهره مند خواهند شد .نحوه اجراي اين ماده به موجب آيين نامه اي خواهد بود كه بنا به پيشنهاد مشترك بنياد با موافقت ولي فقيه يا نماينده مأذون از طرف ايشان ، سازمان امور اداري و استخدامي كشور ، وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران و وزارت كار و امور اجتماعي به تصويب هيأت وزيران مي رسد .
2- متن آيين نامه اجرائي مذكور به شرح زير مي باشد :
‌« آيين نامه اجرايي ماده (12) قانون تسهيلات استخدامي و اجتماعي جانبازان »
‌ماده 1ـ در اين آيين نامه اصطلاحات زير در معاني مشروح مربوط به كار مي‌روند:
‌الف ـ قانون: قانون تسهيلات استخدامي و اجتماعي جانبازان انقلاب اسلامي ـ مصوب 1374.
ب ـ دستگاه: كليه دستگاههاي موضوع ماده (3) قانون.
پ ـ مستخدم جانباز: كليه مستخدمان دستگاهها كه به موجب بند "ب " ماده (2) قانون جانباز شناخته شده يا
مي‌شوند و داراي درصد جانبازي‌مي‌باشند.
ت ـ دوره‌هاي آموزشي: دوره هايي كه منجر به اخذ مدرك علمي يا استخدامي مي‌شود يا براي بالا بردن سطح
معلومات شغلي از طريق كارآموزي و‌آموزش كوتاه مدت و بلند مدت، در داخل يا خارج از كشور با رعايت قانون
اعزام دانشجو به خارج از كشور انجام مي‌گيرد.
ث ـ مأموريت آموزشي: اعزام مستخدمان جانباز براي گذراندن دوره‌هاي آموزشي مختلف مي‌باشد:
‌ماده 2ـ كليه دستگاهها مكلفند با برنامه ريزي و اجراي دوره‌هاي كوتاه مدت شغلي جهت مستخدمان جانباز خود،
معلومات و مهارتهاي مورد نياز را در‌آنان ايجاد و موجبات ارتقاي سطح شغلي آنان را فراهم نمايند.
‌تبصره ـ دوره‌هاي موضوع اين ماده توسط دستگاهها اجرا خواهد شد و چنانچه امكان آموزش موضوع اين ماده در
دستگاهي فراهم نباشد، دستگاه‌موظف است از طريق مراجع ذي صلاح امكان آموزش آنان را در دستگاههاي
واجد شرايط فراهم نمايد.
‌ماده 3ـ كليه دستگاهها مكلفند با مأموريت آموزشي مستخدمان جانباز خود كه در كليه مقاطع تحصيلي رسمي و
مورد تأييد پذيرفته مي‌شوند موافقت‌نمايند.
‌تبصره ـ دانشجويان جانبازي كه در دانشگاه پيام نور پذيرفته شده‌اند، مي‌توانند جهت آمادگي براي شركت در
امتحانات پايان هر ترم تحصيلي باارايه‌برنامه امتحانات حداكثر ازيك ماه مأموريت آموزشي استفاده نمايند.
‌ماده 4ـ پست سازماني مستخدمان جانباز تا اتمام مأموريت آموزشي حفظ خواهد شد. در صورتي كه حفظ پست
سازماني ميسر نباشد، دستگاه ملكف‌به اختصاص پست همتراز برابر مفاد بند " د" ماده (2) قانون خواهد
بود.
‌ماده 5ـ مدت مأموريت آموزشي جانباز به عنوان تجربه مفيد جهت ارتقاي گروه، قابل احتساب است و به
مستخدمان جانباز درمدت مأموريت آموزشي‌حقوق و مزاياي مستمر و كليه فوق العاده‌ها (‌به استثناي فوق
العاده اضافه كار، كارانه، سختي شرايط محيط كار و نوبت كاري و فوق العاده جذب مديران‌و مشاغل تخصصي) و
پاداش پايان سال و كمكهاي نقدي و غير نقدي بارعايت ضوابط و مقررات مربوط پرداخت مي‌گردد.
‌تبصره ـ فوق العاده‌هاي مستثني شده موضوع اين ماده در مأموريتهاي آموزشي پاره وقت به نسبت مدت
اشتغال پرداخت مي‌شود.
‌ماده 6ـ مستخدمان جانبازي كه در اجراي اين آيين نامه از مأموريت آموزشي استفاده مي‌كنند، مكلفند دو برابر
مدت دوره آموزشي با سپردن تعهد‌خدمتي در دستگاه متبوع خدمت نمايند و درصورت انتقال مستخدم جانباز به
دستگاه ديگر، تعهد مربوط نيز به دستگاه جديد منتقل خواهد شد.
‌ماده 7ـ دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالي موظفند بنابه درخواست دستگاه متبوع مستخدم جانباز چگونگي
وضعيت تحصيلي وي را از لحاظ‌واحدهاي گذرانده شده، واحدهاي اخذ شده، ساعات و برنامه كلاسي وي را به
دستگاه متبوع مستخدم جانباز اعلام نمايند.
‌ماده 8ـ در موارد كه دستگاه متبوع مستخدم جانباز به رشته تحصيلي دانشگاهي كه مستخدم جانباز در آن
پذيرفته شده است نياز نداشته باشد، مكلف‌است ضمن موافقت با مأموريت آموزشي جانباز در صورت درخواست
ساير دستگاهها، هماهنگيهاي لازم را جهت انتقال مستخدم موصوف به عمل‌آورد تا مستخدم جانباز مأموريت
خود را در دستگاه جديد ادامه دهد، در هر صورت موافقت با مأموريت آموزشي جانباز تا فراهم شدن زمينه انتقال
وي‌الزامي خواهد بود.
‌ماده 9ـ استفاده از مأموريت آموزشي اعم از تمام وقت يا نيمه وقت در دوران خدمتي رسمي آزمايشي
امكان‌پذير مي‌باشد.
‌ماده 10ـ حداكثر مدت مأموريت آموزشي جانبازان براي ادامه تحصيل در هر مقطع آموزشي تابع مقررات آموزشي
هر يك از وزارتخانه‌هاي آموزش و‌پرورش، فرهنگ و آموزش عالي و بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و در مورد
جانبازان مشمول قانون كار كه آموزش‌هاي فني و حرفه‌اي را‌مي‌گذرانند، تابع مقررات مربوط به آموزشهاي فني و
حرفه‌اي خواهد بود.
‌ماده 11ـ اعطاي مأموريت آموزشي به مستخدم براي هر مقطع آموزشي فقط يك بار مجاز مي‌باشد.
‌ماده 12ـ چنانچه جانباز در ترم تحصيلي يا طي دوره‌هاي آموزشي غيبت كرده يا مرخصي آموزشي گرفته يا در حال
تعويق ترم باشد حقوق و مزايايي به‌او تعلق نخواهد گرفت، مگر اينكه در آن مدت در دستگاه مربوط به كار اشتغال
داشته باشد.
‌تبصره ـ مدت معالجه و درمان جانباز در حين تحصيل كه ناشي از عوارض جانبازي باشد با تأييد بنياد مستضعفان و
جانبازان انقلاب اسلامي و حسب‌موردكميسيونهاي ذي ربطي كه در نيروهاي مسلح تشكيل مي‌شوند، از
شمول اين ماده مستثني خواهد بود.
‌ماده 13ـ دستگاهها مكلفند با مأموريت آموزشي جانبازاني كه طي سالهاي قبل در دانشگاهها و مؤسسات
آموزش عالي پذيرفته شده‌اند و امكان ادامه‌تحصيل آنان براساس مقررات ورود به دانشگاهها همچنان وجود
داشته باشد، ولي به هر دليل ديگري مأمور به تحصيل نشده‌اند موافقت نمايند.
بعد از اسارت مي باشد كه سهم مستخدم و كارفرما توسط دستگاه مربوط به صندوق بازنشستگي ذيربط واريز خواهد شد .
www.hvm.ir