چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

هنگامي که به فرزندم مي گويم او نيز بايد در کارهاي خانه عهده دار مسئوليتي باشد، فوراً داد و بيداد راه مي اندازد و مدعي مي شود که به او زور مي گويم و دوستانش در خانه هاشان کار خاصي را انجام نمي دهند، چه برخوردي با او داشته باشم؟

پاسخ :
واقعيت اين است که براي بسياري از والدين اين نوع اعتراض و شکايت بچه ها قابل درک نيست، چون والدين بر اين باور هستند که وظايف آنان به مراتب بيشتر از کودکان شان است، بنابراين در اين مورد بايد خونسردي را سرلوحه ي امور قرار داد و به نکات زير توجه کرد:
1-به کودک معترض، اين نکته را متذکر شويد که وظايف خانه بخشي از مسئوليت هاي او است و در مقابل اعتراض هاي او عقب نشيني نکنيد.
2-زياد براي او صحبت نکنيد، گاهي اوقات نصيحت کردن هاي زياد از اهميت کارکم مي کند و فقط تداوم کار را براي او متذکر شويد.
3-گاهي اوقات بچه ها کارهاي تکراري را دوست ندارند، براي همين سعي کنيد بعد از مدتي کارهاي مختلفي را به او بدهيد که با نکات مختلف آشنا شود.
4- گاهي که خلق او شاد است سعي کنيد به کودک تان تفهيم کنيد که تشريک مساعي باعث روان تر شدن امور خانوادگي مي شود.
5-گاهي اوقات داستان هايي براي او بگوييد که قهرمان واقعي داستان او باشد يعني اوکسي است که مي تواند در امور خانه کمک حال پدر و مادر باشد.
6-وظايف و مسئوليت هاي خانه را بين اعضاي خانواده تقسيم کنيد تا افراد خود را جزئي از نظام خانواده و مسوول زندگي بدانند.
7-گاهي اوقات او را مورد تشويق قرار دهيد که وظايفش را به نحو شايسته انجام داده است.
منبع : ماهنامه 7 روز زندگي، شماره 110.