چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

سفارش اميرالمؤمنين علي عليه السلام درباره ي مرگ چيست؟

پاسخ :
امير المؤمنين عليٌّ عليه‏السلام
لابنهِ الحسنِ عليه‏السلام:يا بُنيَّ ، أكثِرْ مِن ذِكرِ المَوتِ ، وذِكرِ ما تَهجُمُ علَيهِ وتُفضي بعدَ المَوتِ إلَيهِ ، حتّى يأتيَكَ وقد أخَذتَ مِنهُ حِذرَكَ وشَدَدتَ لَه أزرَكَ ، ولا يَأتيَكَ بَغتَةً فيَبهَرَكَ ؛
امام على عليه‏السلام - به فرزند بزرگوارشان امام حسن عليه‏السلام- فرمودند: فرزندم ، بسيار به ياد مرگ باش و به ياد آنچه در آن افتى و پس از مرگ به سوى آن كشانده شوى ، تا آن گاه كه بر تو درآيد ، با تمام توان در برابرش آماده و كمر خود را براى آن بسته باشى ، نه آن كه ناگهان بر تو در آيد و نَفَست را ببُرد .
في بحار الأنوار(77 / 205) : «واجعله أمامك حيث (تراه حتّى) يأتيك وقد أخذت منه حذرك» .نهج البلاغة : الكتاب 31 منتخب ميزان الحكمة : 518