چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

در برابر مدحی كه در ما نیست چه باید بكنیم؟

پاسخ :
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
يَابنَ مَسعودٍ ، إذا مَدَحَكَ النّاسُ فقالوا : إنّك تَصومُ النَّهارَ وتَقومُ اللّيلَ وأنتَ على غَيرِ ذلكَ فلا تَفرَحْ بذلكَ ؛ فإنَّ اللّه‏َ تعالى يقولُ : «لا تَحْسَبَنَّ الّذينَ يَفرَحُونَ بِما أتَوا ويُحِبُّونَ أنْ يُحمَدوا بما لَم يَفْعَلوا فَلا تَحْسَبَنَّهُمْ بِمَفازَةٍ مِنَ العَذابِ و لَهُمْ عَذابٌ ألِيمٌ » .
اى پسر مسعود ! هرگاه مردم تو را ستودند و گفتند : روزها روزه مى‏گيرى و شب‏ها عبادت مى‏كنى ، حال آن كه چنين نبودى شادمان مشو ؛ زيرا خداوند متعال مى‏فرمايد : «البته گمان مبر كسانى كه به آنچه كرده‏اند شادمانى مى‏كنند و دوست دارند به آنچه نكرده‏اند ستايش شوند ، قطعا گمان مبر كه براى آنان نجاتى از عذاب است . آنان را عذابى دردناك است» .
آل عمران : 188 .مكارم الأخلاق : 2 / 353 / 2660 ، منتخب ميزان الحكمة : 508 آل عمران ، آيه 188 .