دوشنبه، 22 فروردين 1390

پرسش :

ترمبوسيتوپني يعني چه ؟

پاسخ :
تعداد طبيعي شمارش پلاكت در بدن 150 - 450هزار عدد در ميكروليتر خون است. ترمبوسيتوپني به كاهش شمارش پلاكت به ميزان كمتر از 150هزار در ميكروليتر خون اطلاق مي‏شود.
البته اگر بخواهيم نگاه كلي به اختلالات پلاكتي بيندازيم در واقع اختلالات پلاكتي شامل يك اختلال در شمارش پلاكتي و يا همان ترومبوسيتوپني است و يكي از اختلال در كار پلاكتهاست كه در واقع شمارش پلاكتها در محدوده طبيعي است اما به دليل مشكلات درون سلولي و پلاكتها نمي‏توانند وظيفه خود را به صورت طبيعي انجام دهند. اين بيماريها را اختلال فونكسيون پلاكتي و يا اختلال عملكرد پلاكتي مي‏نامند.
اما واژه ترومبوسيتوپني به آن دسته از بيماريهاي پلاكتي اطلاق مي‏شود كه شمارش تعداد پلاكت كمتر از حد طبيعي است و پلاكتها عملكرد طبيعي دارند.
www.ch3.ir