سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

حساسیت های تنفسی انواعی دارد لطفاً در باره ی آن توضیح بفرمایید.

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر رضا فرید حسینی، متخصص ریه و فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی:
همه ی ارگانها و همه ی قسمت های بدن دچار آلرژی می شود . مثلاً نوزادی که متولد می شود اولین پدیده ی آلرژی شاید خیلی جالب باشد که با دل درد بچه شروع می شود . یک مقدار شاید مادرها از این نظر اظهار ناراحتی کنند و یا بعد از آن اسهال و استفراغ بوجود آید . این یک آلرژی گوارشی است که شاید راجع به آن خیلی دقت نکنند و این نوزاد به شیر حساس باشد . بنابراین همه ی قسمت های بدن ممکن است دچار آلرژی شود . امکان دارد پوست دچار آلرژی شود که بصورت اگزما است . ممکن است چشم دچار آلرژی شود که بصورت آلرژی های چشمی است و شایع ترین آن آلرژی های بینی است که از فصل بهار شروع می شود و تا انتهای پاییز هم ممکن است ادامه داشته باشد که به نام آلرژی های بینی معروف است . این نوع آلرژی کیفیت زندگی را برای افراد خیلی سخت می کند چون مرتب عطسه می کنند آب ریزش از بینی دارند، خارش چشم ، بینی و گلو دارند . حتی امکان دارد سیستم عصبی هم دچار آلرژی شود که ما از آن به عنوان آلرژی های مغزی یاد می کنیم که همان سردرد و یا میگرن ها ممکن است یک نوع آلرژی غذایی باشد . عوامل آلرژی زا ممکن است هم عوامل استنشاقی باشد و هم عوامل خوراکی باشد . یک مقدار از عوامل استنشاقی در داخل خانه است که به آن عوامل آلرژی زای درون منزل می گویند که سردسته ی آن یک ذرات ذره بینی است که فقط با میکروسکوپ دیده می شود . این ذرات لابلای فرش و الیاف پشمی و لباس های پشمی وجود دارد که به آن مایت می گویند یا چیزهایی مانند کپک ها و قارچ ها ، که اینها آلرژن های داخل منزل است . یک سری عوامل استنشاقی خارج از منزل است که از آن به عنوان گرده ی گیاهان یاد می کنند . خیلی از رسانه های گروهی در جهان امروزه میزان گرده های گیاهی را نیز در فضا تعیین می کنند و مثلاً اعلام می کنند که میزان گرده های گیاهی امروزتراکم بالایی دارد ، کسانی که آلرژی دارند زمانی که از منزل بیرون می آیند از ماسک استفاده کنند یا اگر امکان دارد از منزل خارج نشوند . درنتیجه همانطور که درجه ی هوا و رطوبت هوا را رسانه های گروهی اعلام می کنند، میزان تراکم گرده های حساسیت زای آلرژی زا را در فضای شهر اعلام می کنند که کسانی که حساسیت دارند اطلاع داشته باشند و مواظبت بیشتری بکنند .
www.ch3.ir