سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

من یک دختر یازده ساله و یک پسر سیزده ساله دارم . دخترم وقتی هفت ساله بود گفتند کم خونی دارد به او فولیک اسید یک میلی دادند و گفتند هفته ای یک دانه به او بدهید . اما به پسرم آهن به همراه ویتامین E داد و گفت دو هفته به او بدهید . این دارو را به پسرم دادم ولی دیگر برای آزمایش او را نبردم . فرزندان من چون باشگاه می روند از درد پا شکایت می کنند مخصوصاً پسرم از درد استخوان ران و ساق شکایت می کند و دخترم نیز گاهی اوقات از درد استخوان ران شکایت می کند . من می خواستم ببینم درد اینها به دلیل کم خونی است یا بخاطر دوران رشد است که من نگران این قضیه باشم یا این مسئله طبیعی است ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر محمد فرانوش، فوق تخصص بیماری های خون و آنکولوژی:
هردو فرزند این خانم در سنین رشد هستند و اگر علائم دیگری ندارند و مشکل خاص دیگری را ذکر نمی کنند درد رشد است . اما در تمام افراد خصوصاً بچه هایی که از درد استخوانی شکایت دارند حتماً ما باید یک آزمایش خون برای آنها انجام دهیم چون یکی از علائم خیلی شایع در سرطان های خون می تواند درد های استخوانی باشد . این دردها می تواند همراه با علائم دیگر باشد و یا حتی 30% بچه هایی که دچار سرطان خون می شوند تنها با درد استخوانی مراجعه می کنند . این دردهای استخوانی در طول روز و به صورت بیست و چهارساعته وجود دارد در حالی که دردهای رشد در شب تشدید می شود مخصوصاً اگر صبح فعالیت فیزیکی شدیدی داشته باشند . من فکر می کنم این کم خونی که ذکر کردند و درمان هایی که انجام شده ظاهراً نباید مسئله ی مهم و جدی باشد . چون مثلاً ده روز خوردن آهن نمی تواند اگر اختلالی داشته باشد تصحیح کند و نباید چیز مهمی باشد که به این صورت درمان شده است .
www.ch3.ir