سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

لطفاً تکلیف بیمارانی که سنگ دارند ولی علامت مشخصی ندارند را مشخص کنید آیا آنها باید به زندگی خود بپردازند یا باید بطور مرتب چک شوند و کار تشخیصی خاصی برای آنها انجام شود؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر هادی احمدی، متخصص جراحی عمومی و فلوشیپ جراحی گوارش:
بسیاری از بیماران در جامعه سنگ کیسه ی صفرا دارند ولی علامتی ندارند . پیشنهاد عمل جراحی به تمام آن بیماران عملاً بی مورد است .ما در بیمارانی که سنگ کیسه ی صفرا دارند ولی هیچ علامتی ندارند یعنی چه علامت مشخص و چه علامت نامشخص و مبهمی که گفتم ندارند توصیه می کنیم که عمل نیاز ندارند . اما این گروه از بیماران اگر دیابتی هستند ، اگر درجاهای خیلی دور زندگی می کنند یا مشاغل آنها طوری است که مثلاً در کشتی کار می کنند یعنی دسترسی به خدمات پزشکی ندارند یا اگربا استفاده از سونوگرافی مشخص شد که جدار کیسه ی صفرای آنها آهکی شده است ، در این سه مورد پیشنهاد می کنیم که عمل کنند و کیسه ی صفرا را بردارند . به غیر از این سه گروه اگر بیماری سنگ کیسه ی صفرا دارد و علامت ندارد ما توصیه نمی کنیم کار خاصی انجام دهد . می تواند به صورت دوره ای به پزشک خود مراجعه کند البته این نیز خیلی اجباری نیست . اگر علامت دار شد حتماً باید مراجعه کند ولی اگر مشکلی نبود کار خاصی نیاز ندارد .
www.ch3.ir