سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

من چهل و هفت سال دارم و سالها است که درگیر دردهایی مانند درد پاشنه ی پا هستم . گاهی اوقات آنقدر این درد شدید است که روی پنجه ی پای خود هم نمی توانم راه بروم . دردهای استخوان دارم ، درد آرنج من خیلی شدید است، از داخل که دست خم می شود به شدت درد می کند . درد لگن دارم ، انگشتان پا و زانوی من خیلی درد می کند . صبح ها که بیدار می شوم انگشتان دست من بسته است و طول می کشد تا بتوانم آنها را بازکنم . من آزمایش داده ام و به من گفته اند که آرتوروز ندارم می خواهم بدانم آیا می توان این دردها را به روماتیسم ربط داد ؟ همه ی دردهای من خصوصاً درد پاشنه اول صبح زیاد است و زمانی که راه می روم بهتر می شود . خستگی و کوفتگی دارم دست های من گزگز می کند و سردرد نیز دارم .

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر محمد مهدی امام، فوق تخصص روماتولوژی:
علائمی که ایشان دارد شبه فیبرو میالژیا است . اما فیبرو میالژیا فقط این نیست بعضی اوقات بیماری های روماتیسمی ، کم کاری تیروئید و کمبود آهن یک سری علائمی را شبیه فیبرومیالژی بوجود می آورد . علائمی که ایشان دارند شبیه فیبرومیالژی است اما یک سری نکاتی دارد ، دردهایی که در بند انگشت ها است و یا درد پاشنه در فیبرومیالژی کمتر دیده می شود . البته خیلی از مردم جامعه خار پاشنه دارند و ممکن است این درد شروع خار پاشنه باشد . ولی ایشان باید حتماً از شروع بعضی از انواع روماتیسم مانند روماتیسم های ستون فقرات که در خانم ها خیلی موذی است و تشخیص آن تا سالها طول می کشد باید بررسی شوند . علائم شما شبه فیبرومیالژی است اما اینکه واقعاً روماتیسم، کم کاری تیروئید یا بیماری دیگری دارید نیاز به بررسی و معاینه و آزمایش است که باید به پزشکانی که در این زمینه کار می کنند مراجعه کنید .
www.ch3.ir