سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

برای تهیه ی میوه ها چه نکات تغذیه ای را باید رعایت کرد ؟ در مورد میوه های خشک شده هم توضیح بدهید .

پاسخ :
پاسخ از آقای احمد رضا درستی، متخصص تغذیه:
در علم هم به این نکته رسیده ند که خداوند با آن حکمت جهان شمول خود که خیلی از مواقع ما آن را درک نمیکنیم اینقدر قشنگ برنامه ریزی کرده است که در زمستان که نیاز بدن به ویتامین C بالا می رود مرکبات فراوان میشوند که ویتامین C بالاتری دارند. در تابستان که نیاز به ویتامین A است میوه هایی فراوان میشود که این مواد را در خودشان بیشتر دارند . شاه توت را در تابستان وقتی می خورید اگر دستتان رنگی بشود اصلا پاک نمیشود ولی با یک برگ خود این درخت دست شما راحت پاک میشود . یعنی خدا هر جا درد را گذاشته درمان را هم کنارش گذاشته است . ما میوه ای را که برای این فصل نیست می خواهیم تازه نگه داریم . ظاهر زیبای هندوانه باقی مانده است ولی داخل آن یا پوک است یا ترشیده شده است . از قدیم متوجه شده اند که برای نگهداری میوه خشک کردن راه مناسبی است اگر با روش صنعتی یا در منزل در فضای بسیار مناسب دور از آفتاب در تابستان خشک کرده اند زیرا آفتاب بسیاری از ویتامینها را از بین می برد ، اگر میوه به این صورت خشک شده باشد و در شرایط عالی و بسته بندی های مناسب آن را نگهداری کرده اند خوب است . من توصیه می کنم که این میوه های خشک را هم از جاهایی بخرند که بصورت بسته بندی با تاریخ مصرف باشد و تاییدیه وزارت بهداشت را هم داشته باشد . میوه ی خشک هم خوب است ولی ویتامین آن کمتر از میوه ی تازه است ولی بین نبودن میوه و میوه ی خشک ، میوه ی خشک بهتر است . هندوانه های ازه الان خیلی خاصیتی ندارد ولی انار و خرمالو که میوه ی همین فصل است خوب است . مرکبات و کیوی هم الان خیلی خوب است . در میوه ها هم می تواند آلودگی ایجاد بشود . حشرات در آن میوه ها رشد . می کنند . در مورد شیرینی ، شیرینی انتخاب بکنیم که کم چربی و کم خامه باشد . نان ساده شیرینی منطقی تر است مثل کیک . مثلا خانم ها می دانند که این کیک ها از یک لیوان روغن و دو لیوان آرد درست شده است بنابراین خیلی چرب هستند و برای بیماران خوب نیست .
www.ch3.ir