سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

در مورد تهیه سالم نذورات و نحوه ی استفاده ی درست از آنها را توضیح بفرمایید .

پاسخ :
پاسخ از آقای احمد رضا درستی، متخصص تغذیه:
کسانی که زحمت می کشند و محبت میکنند و مواد اولیه عالی تهیه می کنند و این نذورات را آماده میکنند ، وقت خودشان را صرف می کنند تا غذا را سر وقت تهیه کنند و خدا به آنها اجرشان را بدهد ولی نکاتی هست که بنظر کوچک می آید ولی اگر رعایت کردیم کار ارزشمندتر میشود . وقتی انسان نمی داند هرجوری کار را انجام دهد ارزشمند است ولی اگر بداند این گوشتی که تکه های دنبه را همراه آن در غذا می ریزیم چون نمی خواهیم حجم غذای مان کم بشود یا اینکه می خواهیم غذای مان خوشمره تر بشود متاسفانه آمار بیماریهای قلبی و عروقی در جامعه ی ما بالاست . اولین عمل مرگ و میر در نقاط بسیاری از ایران سکته های قلبی و بیماری های قلبی و عروقی ات . برای این افراد خوردن روغن های حیوانی یعنی سم . این همه روغنی که برای تهیه این غذاها بکار می رود واقعا لطمه زنند ه است . ما می خواهیم با تهیه این غذا اجر و ثواب برده باشیم نه اینکه به مردم زجر بدهیم . اگر این غذا در حجم کمتری تهیه بکنند و به افراد کمتری داده شود ، اجر بیشتری خواهد داشت تا اینکه بیاییم چربی گوشت را نگیریم . در قرمه سبزی که در پاک کردن سبزی دقت میشود ولی در سرخ کردن آن باید دقت کنند که در روغن کمتری و در مدت کوتاهی سرخ کنند . اگر سبزی را در روغن در طولانی مدت سرخ کنیم چنین سبزی سرطان زا است . پس توصیه ام در طبخ مناسب غذاست . کم نمک و کم چرب باشد. دیگر اینکه ظروف مورد استفاده هم مهم است . ما هنوز می بینیم که چای یا غذا را در ظروف پلاستیکی می ریزند . قبلا می گفتیم که در مقایسه با ظروف پلاستیکی ظروف فومی بهتر است ولی الان میگوییم ظروف سلولزی که از گیاهان ساخته میشود بهتر است . الان هم لیوان و هم ظروف سلولزی وجود دارد و ما توصیه می کنیم که از این ها استفاده کنند . باید فوم ها را کنار بگذاریم و به سراغ آنها برویم . قیمتش گرانتر است، کمتر می خریم و کمتر به مردم می دهیم در عوض سالم است و حتی ظروف سلولزی را می توان خرد کرد و در جلوی گوسفند ریخت تا بخورد . ولی ظروف پلاستیک پنجاه سال در طبیعت طول می کشد تا تجزیه بشود و برای زمین آلودگی ایجاد می کند . کسانی که نذری می گیرند در حد کفایت بگیرند و اندازه ای بخورند که برکتش شامل حال ما بشود تا سالم باشیم . از بیش از حد غذا گرفتن ، انبار کردن ، خوردن بیش از حد و ریختن ظروف در خیابان خودداری کنیم .
یاد آوری میکنم غذاهایی که خیلی خوشمره هستند ، الزاما خیلی سالم نیستند . سبزی ها که این قدر ویتامین وارد بدن ما می کنند به خوشمزگی کباب نیستند و همین کبابی که روی زغال پخته شده موادی به آن وارد شده که زیاد آن برای بدن مضر است . پس دنبال غذاهای سالم بگردیم . نگوییم چون این غذا کم چربی است می گویند خوشمزه نیست مهم این است که غذا سالم باشد . وقتی هم که می خواهیم غذایی را انتخاب بکنیم سراغ غذایی برویم که سبزیجات آن زیاد باشد ، لبنیات کم چرب مناسب داشته باشد ، برنج کم و کم چرب باشد تا به تغذیه خانواده مان کمک بکنیم . در اینجا بچه ها بیشتر صدمه می بینند .
www.ch3.ir