سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

بیماری التهاب روده، معمولا خودش را با چه علائمی نشان میدهد ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر سلطانعلی فلاح، فوق تخصص گوارش و کبد:
علائم بیماریهای التهابی روده ممکن است متغیر باشد . بیماران کولیک ارسلو طیف وسیعی از علائم را دارند که بیماری شان با اسهال شروع میشود . خیلی از این بیماران شروع بیماری شان با یک اسهال خونی است . اسهال خونی با درد شکم همراه با دفع اجابت مزاج حدود 4 الی 5 بار تا 15 بار در روز که این دفع همراه با احساس درد در ناحیه ی تحتانی روده و ناحیه ی مقعد است . این بیماران ممکن است گاهاً از یک تب خفیف برخوردار باشند . شکم درد و دل پیچه این بیماران را عذاب می دهد . و خونریزی در بعضی از موارد منجر به کم خونی و عوارض و نشانه های ناشی از کم خونی در بیماران میشود . بیماران مبتلا به کرون اسهال خونی کمتری دارند و از اسهال آبکی و متناوب که تا 15 بار در روز هم میرسد این بیماران رنج می برند . برعکس درد شکم در این ها بارزتر است . و به دلیل ماهیت التهابی شدیدی که تمام دیواره ی روده در بیماری کرون گرفتار میشود و قسمت های مختلفی از روده ی کوچک بخصوص در انتهای روده ی کوچک ممکن است گرفتاری داشته باشد بنابراین این بیماران ممکن است علائمی از انسداد روده و علائمی از تنگی روده ی بزرگ و روده ی کوچک را داشته باشند که متعاقب آن دچار دردهای متناوب در شکمشان میشوند . کم خونی از علائم این بیماران است . تب می تواند این بیماران را اذیت بکند . در اطراف مقعد ممکن است آبسه یا شقاق یا آزردگی های دیگری داشته باشند . و این منجر به مراجعه بیماران به کلینیک ها میشود . بنابراین در کولیک ارسلو بیشتر اسهال خونی همراه با درد کمتر شکم را داریم و در بیماری کرون معمولا اسهال بدون خون ، درد بیشتر شکم ، تب علائم و گرفتاری های اطراف مقعد را داریم . باید توجه بکنیم که این دو بیماری با یکسری علائم خارجی روده ای ممکن است خودشان را نشان بدهند . گاهی اوقات این بیماران ممکن است التهاب چشم داشته باشند و یا ممکن است ضایعاتی در پوست آنها ایجاد بشود و یکسری توده های و برجستگی های قرمز رنگ و دردناک در ساق پا یا جاهای دیگر پوست بروز می کند . ممکن است این بیماری خودش را در بیماریهای کبدی نشان بدهد یا با سیر این بیماری ممکن است این بیماران التهاب ها و سوزش ها در مجاری کبد را داشته باشند . بیماری کرون در بعضی از مواقع ممکن است با آفت های دهانی با گرفتاری در معده ، مری و کلیه خودشان را نشان بدهند . پس این دو بیماری طیف وسیعی از ناراحتی و علائم را در بیماران ایجاد می کنند که بیماران با داشته این علائم وقتی که به همکاران داخلی مراجعه می کنند با چند آزمایش نهایی به تشخیص این بیماری می رسند .
www.ch3.ir