سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

آیا احتمال دارد که نقاط دیگر چشم بجز شبکیه در اثر دیابت درگیر شود ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر مسیح هاشمی، چشم پزشک - فوق تخصص شبکیه:
بله ، دیابت بر روی همه جای چشم اثر می گذارد و فقط بر روی شبکیه نیست . یکی از جاهایی که می تواند اثر بگذارد عصب چشم است . عصب چشم نیز مانند سایر جاهای بدن نیاز به خون رسانی دارد که بتواند به حیات خود ادامه دهد . در بعضی از بیماران دیابتی خون رسانی به عصب چشم نیز مختل می شود . بنابراین امکان دارد خون به طور ناقص یا کامل به عصب چشم نرسد و این عصب دچار تخریب شود . تخریب عصب بینایی مانند قطع نخاع است . کسی که قطع نخاع است عصب نخاعی او از کار افتاده است . زمانی که عصب چشم از کار بیفتد چه اتفاقی می افتد ؟ مسیر بینایی چشم از کار می افتد یعنی شخص دیگر نمی تواند تصویری که روی شبکیه افتاده است را به مغز منتقل کند . بنابراین یا دید بیمار خیلی کم می شود و یا گاهی از بین می رود . متأسفانه برای بیماری عصب چشم که در اثر دیابت اتفاق می افتد ما نمی توانیم کار زیادی انجام دهیم . از عوارض دیگر دیابت در چشم یکی این است که ممکن است بعضی از رگ ها مسدود شود، به این خاطر که بعضی از این افراد مشکلات انعقادی دارند . یعنی انعقاد خون آنها بیش از حد معمول است . ممکن است رگ های داخل چشم مسدود شود و باز هم خون رسانی به شبکیه مختل شود . از عوارض دیگر دیابت در چشم آب مروارید است . آب مروارید در بیماران دیابتی زودتر ایجاد می شود و زمانی که ایجاد شود نیز دید را بیشتر از حد معمول کم می کند که نیاز به جراحی دارد . یکی دیگر از عوارض دیابت که ناشی از بیماری های شبکیه است ، یعنی وقتی که خون ریزی خیلی وسیع باشد و خون رسانی خیلی بد به شبکیه انجام شود و آن عروق جدیده رشد زیاد داشته باشد ، ممکن است که بیمار دچار افزایش فشار چشم یا آب سیاه شود . بنابراین این بیماران باید از جمیع جهات تحت نظر و مراقبت قرار بگیرند .
www.ch3.ir