سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

کسی که یک سنگ در کیسه ی صفرا دارد باز هم باید جراحی بشود ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر حسین خدمت، فوق تخصص گوارش و کبد:
یک سنگ با هزاران سنگ تفاوتی ندارد . اندازه ی سنگ ها هم خیلی مهم نیست . سنگهایی که کوچ است این خطر را بیستر دارد که به مجرا بیفتد و یک عمل به دو تا عمل تبدیل بشود . سنگهایی که بزرگ هستند یعنی بیش از 3 سانتی متر هستند بهتر است که عمل بشوند زیرا سنگینی سنگ باعث پاره شدن کیسه ی صفرا میشود . یا سنگ به روده وصل بشود و به داخل روده بیفتد که باعث انسداد روده میشود . در هر صورت سنگ با کیسه ی صفرا برداشته میشود .
توصیه ی من این است که رژیم غذایی را جدی بگیرید . با میوه و سبزی دوست بشوید .متاسفانه فرهنگ ما دارد به این طرف می رود که این ها را حذف کنیم . و سراغ آب میوه و کمپوت برویم . تحرک را حتما جدی بگیرید. پنج روز در هفته و نیم ساعت در روز ورزش و یا پیاده روی خوب است و ابتلا به سنگ را کم می کند . وزن خودمان را هم در حد استاندارد حفظ بکنیم .
www.ch3.ir