سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

پدر من هفتاد و یک سال دارد و حدود دو سال است به بیماری تشنج مبتلا است و دارو نیز مصرف می کند . الان یکی یا دو ماه است که دو بار حال ایشان به هم خورده و استفراغ کرده اند . پزشک عمومی با گرفتن نوار قلب به ما گفته اند که به احتمال زیاد یکی از مویرگ های قلب ایشان مشکل دارد و نزد پزشک متخصص ایشان را ببرید . سوال من این است که آیا با دیدن نوار قلب به این راحتی می توان این بیماری را تشخیص داد یا خیر ؟ و اینکه با توجه اینکه همراه با این حال به هم خوردن ایشان بیهوش می شوند و بعد از یک ربع به هوش می آیند. آیا این استفراغ نیز نشانه ی بیماری قلبی و یا سکته ی قلبی است یا خیر ؟ ضمناً پدر من اصلاً درد ناحیه ی سینه یا تنگی نفس ندارند .

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر عبدالرضا محجوب، متخصص بیماری های قلب و عروق:
این حالت هایی که این خانم گفتند و اینکه حال ایشان به هم خورده و استفراغ کرده اند مختص بیماران قلبی نیست . خیلی از بیماری ها ممکن است این علائم را داشته باشد شاید ایشان سرگیجه ی شدید داشته باشند یا مسمومیت غذایی داشته باشد . علائم اصلی بیماری قلبی تنگی نفس یا درد قفسه ی سینه است که باید اگر بیماری وجود داشته باشد فرد از این دردها شکایت کند . ولی اینکه نوار قلب می تواند مشکل را نشان دهد یا خیر؟ همانطور که گفتم نوار قلب مشکلات از قبل تا کنون را نشان می دهد . اینکه قبلاً مشکلی بوده و یا اینکه ایشان سکته ای کرده اند یا خیر تا مقدار زیادی نشان می دهد . احتمالاً اگر تشخیص پزشک ایشان این بوده شاید این فرد علائمی را ذکر کرده اند که باعث شده نوار قلب بگیرند و در نوار چیزی دیده شده که اینگونه تشخیص داده اند . برای تشخیص های بعدی و مشخص شدن گرفتگی عروق اگر فرد توانایی داشته باشد تست ورزش مشکل را مشخص می کند و اگر توانایی این کار را نداشته باشند اسکن میو کارد می تواند این مشکل را مشخص کند . در اسکن میوکارد یک روش دیگری نیز وجود دارد که بجای اینکه فرد را وادار به دویدن کنیم و در این حالت ماده ی رادیو اکتیو در بدن شخص تزریق کنیم . این استرس را با استفاده از دارو به فرد وارد می کنیم که در این حالت قلب مجبور می شود خون بیشتری را دریافت کند و همزمان ماده ی رادیو اکتیو را که تزریق می کنیم با پررنگ شدن اطراف قلب به ما اطلاعاتی می دهد که این رگ گرفته شده یا خیر . اگر در چنین شخصی خیلی احتمال گرفتگی رگ زیاد باشد می توان مستقیماً آنژیو گرافی کرد .
www.ch3.ir