سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

خواهر من از هفت سالگی ناخنش سیاه شد بود و وقتی ایشان را دکتر بردیم گفتند که قلبش سوراخ است . و مدتی هم سردرد شدید و استفراغ داشت که گفتند آبسه ی مغزی است و ممکن است بخاطر قلبش است که سوراخ است . سرش راعمل کردند ولی الان که پانزده سالش است هنوز ناخنها و لب هایش سیاه است . راهنمایی بفرمایید .

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر سعید مجتهدی زاده ، فوق تخصص قلب کودکان:
بیماری های کبودی دهنده یکی از اثرات شان این است که لخته ی خونی از طرف راست قلب وارد سمت چپ یعنی وارد خون سالم بشود و به مغز برود. درواقع بچه یک سکته ی مغزی بکند . یا درآنجا بصورت یک مجموعه ی میکروبی دربیاید و یک آبسه ی مغزی ایجاد کند مثل همین خانمی که در مورد خواهرشان فرمودند . این ها از عوارض بیماری قلبی هستند بخصوص بیماری قلبی کبودی دهنده . زیرا خون طرف سیاهرگی در افراد سالم وقتی به ریه ها می رود تمیز میشود و میکروب ها ، لخته ها و آمبولی ها رد نمیشوند ولی در این بیماران ارتباط بین خون سیاهرگی و سرخرگی وجود دارد به همین دلیل بیمار این مشکل را پیدا کرده است . این یک عارضه ای روی قلبش است . بهتر بود که این قلب خیلی زودتر عمل میشد که این ضایعه ترمیم می شد . به عقیده ی من باز هم دیر نیست ولی باید مراجعه کنند تا ببینیم میشود که کمک کرد یا خیر . اگر هم نشود باید داروهایی استفاده کند تا خطر آمبولی ها و سکته ها را کم کند مثل آسپرین یا رقیق کننده ی خون . این بیمار مایعات زیاد بخورد ، مواظب باشد که وزنش خیلی بالا نرود ، اگر فشار خون دارد کنترل بشود ، اگر چربی خون بالا دارد کنترل بشود ، این افراد باید غلظت خونشان پایین بیاید و در فصل خون ، مقداری خون بدهند . و کمک های جانبی باید به آن بشود اگر نمی توان به آن کمک اساسی کرد.
www.ch3.ir