سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

مادرم دیابت دارد و چشمشان خوب نمی دید و پزشک گفتند که آب مروارید دارد ولی عمیق نیست. قطره داده اند و گفته اند که چون قند خونشان بالا است نمیتوانند عمل کنند . مادرم چشمش خیلی درد می کند و حتی رنگ چشمش هم دارد تغییر می کند . آیا باید عمل بشود یا خیر ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر ناصر مافی، فوق تخصص شبکیه:
یک بیمار دیابتی ممکن است همزمان آب مروراید هم داشته باشد . برخوردی که ما با یک بیمار دیابت داریم خیلی متفاوت تر از یک بیمار عادی است . شبکیه آنها باید معاینه شود چون ممکن است که این ها کاهش بینایی داشته باشند و یک آب مروارید خفیفی هم داشته باشند ولیکن ممکن است کاهش بینایی شان ناشی از مشکل شبکیه باشد تا آب مروارید . ایشان حتما به همکاران شبکیه مراجعه کنند و تحت معاینه قرار گیرند و چنانچه درمانی باشد برایشان انجام بشود و اگر آب مروارید دارند به صرف اینکه چون دیابت دارند نیم توانیم بگوییم که ایشان قابل عمل نیستند . 90 درصد بیمارانی که ماعمل می کنیم دیابت هم دارند و عمل آب مروراید هم برایشان انجام میشود . با شرایط و امکاناتی که ما امروزه داریم عمل آب مروارید فوق العاده راحت است حتی ما با قطره می توانیم آنها را بدون بیهوشی و تزریق آمپول بی حسی عمل کنیم . ایشان بیشتر باید به همکاران شبکیه مراجعه بکنند . و مورد معاینه و درمان قرار بگیرند .
www.ch3.ir