سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

دو هفته است که موقعی که چیزی می خورم و یا به دندان های جلویی خود زبان می زند احساس می کنم که یک تکه هایی از آن ها کنده می شود . می خواستم بپرسم این مربوط به پوسیدگی است یا چیز دیگری است ؟ البته بر روی این دندان های جلو تا به حال کار دندان پزشکی انجام نشده است . یک مشکل دیگری هم که دارم این است که یک دندان خود را حدود ده سال پیش پر کردم والان همان دندان دچار درد شده است . چکار باید بکنم ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر حسین اکبری، متخصص درمان ریشه ی دندان :
درخصوص دندان های جلوی ایشان که می گویند احساس می کنند موقع غذا خوردن یک تکه هایی از آن کنده می شود ، این احساس با معاینه و دقت بیشتر توسط یک دندان پزشک می تواند تأیید شود . اما آنچه که ممکن است اتفاق افتاده باشد این است که معمولاً افرادی که دچار دندان قروچه هستند بیشترین عارضه را در دندان های جلو می بینند . این دندان ها ساییده می شود ، تیز می شود و بعد موقع جویدن امکان دارد یک تکه هایی از آنها بریزد . اما یک بحث دیگری هم وجود دارد و این است که این دندان ها یک پوسیدگی هایی دارند که موقع غذا خوردن ،چون غذا ها فشرده می شود بیشتر خود را نشان می دهد . پس بهتر است ایشان حتماً مراجعه داشته باشند تا از این دندان ها معاینه بعمل بیاید تا علت اصلی مشکلی که می گویند پیدا شود . اما درخصوص دندانی که سالها قبل پرکرده یا ترمیم کرده اند ، این مسئله هیچ دلیلی نیست که تا ابد هیچ پوسیدگی در آن ایجاد نشود . این پوسیدگی سراغ دندان آمده ، سراغ ترمیم بین دندان هم آمده . حتی ممکن است خود ترمیم نیز دچار مشکل شود . بنابراین حتماً باید در مراجعه و معاینه ی بالینی معلوم شود که این دندان قبلاً ترمیم بوده یا معالجه ی ریشه شده . و علت این درد و ناراحتی حتماً پوسیدگی و اشکالی دردرمان قبلی بوده یا پوسیدگی که بعد از درمان قبلی پیش آمده . بنابراین قابل برطرف شدن است درصورتی که تشخیص دقیق داده شود .
www.ch3.ir