سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

وقتی که عصب کشته می شود این دندان باز هم کارایی خود را دارد پس علت وجود عصب چیست ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر حسین اکبری، متخصص درمان ریشه ی دندان :
اعصاب و عروق در یک مجرای اصلی فک در حال عصب و عروق دادن به دندان های مختلف هستند . مانند لوله های آب منازل که یک لوله ی اصلی است و هر منزلی برای خود از آن آب می گیرد . اعصاب و عروق وارد دندان می شوند ، در طول حیات دندان از زمانی که دندان در دوران جنینی فقط یک جوانه است و بعد در زمانی که شکل می گیرد به شکل دندان کامل درمی آید و هرکدام فرم ژنتیکی خاص خود را دارند . آنچه که باعث می شود این رشد اتفاق بیفتد همین عصب و عروق و الیاف داخل این دندان است . بنابراین حیات دندان مانند هر عضو دیگری به عصب و عروقی بستگی دارد که به دندان تغذیه می رساند . دندان با وجود عصب و عروق از خود دفاع می کند . یکی از دفاع های دندان همین دردی است که پدیدار می شود . چون دندان یک موجود زنده است نه یک موجود مرده . اما در قدیم که دندان پزشکی اینقدر رشد نداشت و علم درمان ریشه نبود ، دندان به محض اینکه دچار درد می شد فکر می کردند که درمان ندارد ،آن را خارج می کردند . اما الان ما به این نتیجه رسیده ایم که می شود حتی با قطع عصب و عروق که در درمان ریشه اتفاق می افتد ، چون دندان از اطراف هم غیر از مجرای اصلی عصب و عروق دریافت می کند می تواند سر جای خود باقی بماند . چرا که از الیاف و استخوان های کناری هم تغذیه می شود .بنابراین عصب و عروق مانند هر عضو زنده ی دیگر بدن ، لازمه ی زنده بودن دندان است . ولی به محض اینکه دچار مشکل شد باز هم ما می توانیم دندان را سرجای خود نگاه داریم .
در بچه ها نیز این اتفاق رخ می دهد که دندان های دائمی آنها دچار پوسیدگی هایی می شوند که به عصب می رسد . اما انتهای ریشه چون هنوز رشد آن کامل نشده باز است . وقتی انتهای ریشه بسته نشده امکان درمان آن وجود ندارد . در آنجا یک درمان های خاصی است برای اینکه حیات دندان ادامه پیدا کند و باعث شود که دندان رشد کامل خود را پیدا کند . در اینجا عصب کشی کامل انجام نمی شود . یک عصب کشی ناقص است که در تاج دندان انجام می شود و ما یک ماده ای اینجا قرار می دهیم که کمک می کند که حیات ریشه ها حفظ شود و ریشه اندازه و شکل خود را پیدا کند . چه بسا این درمان تا آخر عمر نیز نیاز به درمان ریشه ی کامل پیدا نکند .
www.ch3.ir

نظرات کاربران