سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

در مورد انواع درمان بیماری های اختلالا ت ادراری توضیح دهید .

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر حسین کرمی، جراح کلیه و مجاری ادراری:
خوشبختانه بسیاری از بیماریهای اختلالات ادراری قابل درمان است به شرط اینکه تشخیص درست باشد . امروزه داروهای بسیار خوبی برای تکرر ادرار در بازار است که ما به بیماران می دهیم و نتایج بسیار خوبی داریم . پس اولین مرحله ی درمان استفاده از داروها است . درمان دیگر رفتار درمانی است یعنی ما باید عادت های بد را از بین ببریم بعنوان مثال بیمار ادرار را خوب تخلیه نمی کنند . ما به آنها می گوییم که وقت بگذارند و ادرار را خوب تخلیه بکنند و اگر کسی احساس می کند که کامل ادرار نکرده است دو بار ادرار کند زیرا برای ما مهم ادرار پشت مثانه است که هرچه ما بتوانیم آنرا را کم بکنیم عفونت ادراری کمتر خواهد شد یا مثلا کسانی که موتور مثانه شان خراب است و پمپاژ نمی کند ، به آنها سونداژ را آموزش می دهیم و مشکلش حل میشود . مسئله ی دیگر در رفتاردرمانی تقویت عضلات لگن است که ما یکسری ورزش هایی را به آنها توصیه می کنیم که گردن مثانه و کف مثانه با گذر زمان بهتر میشود . بعضی از بیماران مثانه ی کوچک دارند و خوب کش نمی آید . ما باید تا آنجا که می توانیم به این مثانه حجم بدهیم .ما به این بیماران کمک می کنیم با دستورات دارویی ، آرام آرام در مقابل تکرر ادرار مقاومت نشان میدهند . پس ما باید اول اختلالات ادراری را خوب تشخیص بدهیم و بهترین تشخیص نوار مثانه یا تست اورودینامیک است و بعد از آن درمان دقیق بر اساس تشخیص دقیق است .
www.ch3.ir