سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

زانوی من 2 سال است که درد دارد و دکتر گفته که سائیدگی زانو است ولی من همیشه درد ندارم ولی یک دفعه زانویم می گیرد و سفت می شود . دکتر به من دارو داده است و 4 ماه آن را مصرف کرده ام ، می خواهم بدانم خوردن دارو را دامه بدهم ؟ و دیگر اینکه مادرم 65 سال دارد و دیابت دارد و تخریب کامل زانو را دارد و اصلا نمی تواند راه برود . می خواهم بدانم که شما توصیه می کنید که زانویش را عمل کند ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر حسین فراهینی، متخصص ارتوپدی و فوق تخصص جراحی زانو:
اینکه ایشان میگویند بعضی مواقع درد دارند و بعضی مواقع درد ندارند باید گفت که آرتروز یک بیماری خاموش است یعنی به همین صورت است که گاهی درد است و گاهی نیست . و در یک حرکاتی ممکن است که درد بروز بکند . بنظر می رسد که ایشان در مرحله ی اولیه ی آرتروز هستند . مدت خوردن دارو را تا شش ماه می توانند ادامه بدهند . ایشان علاوه بر استفاده از دارو ، آب درمانی و فیزیوتراپی هم داشته باشند البته همه ی اینها باید با نظر پزشک باشد . اگر دارو مصرف کنند هم می توانند بیماری را کنترل کنند و هم بهبودی حاصل بشود . در مورد مادرشان که دبابت دارند ، این دیابت بخاطر عفونت ما را نگران می کند . ولی اگر دیابتی باشد که کنترل بشود و می تواننند با نظر پزشک اگر نیاز هست اقدام به درمان و تعویص مفصل زانو بکنند یعنی ما با وجود دیابت هم می توانیم در شرایط خاصی عمل زانو را برایشان انجام بدهیم. اگر راه نرفتن ایشان فقط بخاطر آرتروز پیشرفته است ، بعد از عمل جراحی می توانند سلامتی خودشان را پیدا بکنند و راه بروند . گاهی ممکن است که این راه نرفتن به خاطر آرتروز پیشرفته نباشد ، ممکن است که مثلا مشکل کمری هم باشد یا تنگی کانال کمری هم باشد یا ممکن است خود زمینه ی دیابت باعث نوروپاتی بشود و بیمار نتواند راه برود . این تشخیص با پزشک است . اگر راه نرفتن ایشان فقط بخاطر آرتروز پیشرفته است ، می توانند با کنترل دیابت تحت عمل جراحی و تعویض مفصل زانو قرار بگیرند .
www.ch3.ir