سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

عفونت ریوی چیست ؟ آیا هر بچه ای که سرفه های خلط دار بکند مساوی باعفونت ریوی است ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر علیرضا ناطقیان، فوق تخصص عفونی اطفال:
به التهاب بافت ریه ، سینه پهلو یا ذات الریه یا عفونت ریوی می گوییم . گاهی اوقات سر و صداهای زیادی از ریه یک کودک به گوش می رسد ولی واقعا عفونت ریه وجود ندارد . در مورد تشخیص ای افتراقی دراین باره صحبت خواهیم کرد . وقتی ما میگوییم عفونت ریه ، هر نوع عفونتی در ریه می تواند سینه پهلو تلقی بشود . بیشترین آن عوامل عفونی هستند . اما عوامل غیر عفونی هم می توانند باعث التهاب ریه بشوند . مثلا بعضی از داروها می توانند روی ریه اثر بگذارند . کسانی که بخاطر شیمی درمانی اشعه می گیرند و بیماری های زمینه ای که دارند ،ممکن است روی ریه آنها اثر گذاشته شود . بعضی از افراد بخاطر ورود اسید معده به ریه شان ممکن است عفونت بگیرند . در واقع سینه پهلو معادل عفونت نیست . ولی در اکثر موارد عفونت برایشان مطرح میشود.
www.ch3.ir