سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

لطفاً یک تعریف از بیماری ام اس بفرمایید.

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر محمد علی صحرائیان، متخصص مغز و اعصاب و فلوشیپ ام اس:
ام اس یک بیماری مزمنی است که عمدتاً افراد جوان را درگیر می کند . شایع ترین سن درگیری بیست تا چهل سال است . خانم ها سه تا چهار برابر بیشتر از آقایان درگیر می شوند . اصل و اساس این بیماری این است که سیستم ایمنی بدن ، قسمتی از بافت بدن و قسمتی از بافت عصبی بدن را دشمن فرض می کند و به آن حمله می کند و آن را تخریب می کند . این تخریبی که در بافت عصبی توسط سیستم ایمنی اتفاق می افتد باعث یک سری نشانه هایی می شود که اصطلاحاً پزشکان به آن ام اس می گویند. علائمی که بیماری ام اس دارد ممکن است که با تاری دید فرد بروز کند . فرد بصورت ناگهانی دچار تاری دید شود و این تاری دید ممکن است که چند روز و گاهی نیز چند هفته طول بکشد و بعد بهبود پیدا کند . ممکن است که با ضعف اندام ها باشد . ضعف در یک اندام یا چند اندام ممکن است که دیده شود . بیمار از خواب که بیدار می شود احساس کند که ضعف در پاها دارد . قادر به راه رفتن نیست یا به مرور زمان احساس کند که این ضعف در حال ایجاد شدن در پاها است . یا ممکن است فرد با علائم حسی مراجعه کند . یعنی فرد دچار یک بی حسی هایی در اندام ها یا تنه می شود . و عدم تعادل و هم چنین مسائل اسفنکتری به این ترتیب که بیمار دچار اختلال در ادرار کردن می شود . البته الزامی ندارد که همه ی بیماران همه ی علائم را داشته باشند . ممکن است که یک یا چند علامت را داشته باشد . از لحاظ تشخیصی چیزی که خیلی به پزشک کمک می کند ام آر آی است به این ترتیب که ما اول فرد را معاینه می کنیم و بعد از او می خواهیم که ام آر آی انجام دهد . این کار برای تشخیص بسیار به ما کمک می کند .
www.ch3.ir