شنبه، 27 فروردين 1390

پرسش :

آیا عدم توانمندی در بیان احساسات در آقایان بیشتر اتفاق می افتد ؟ چون مشهور است که این خانم ها راحت تر احساسات خود را بیان می کنند . آیا این قضیه در خانم ها روان تر است یا خیر ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر مصطفی حیدری، روان پزشک:
خانم ها هم سلیس تر می توانند حرف بزنند و هم راحت تر می توانند هیجانات را به کلمات تبدیل کنند . عدم توانایی آقایان به این علت است که کمتر هیجانات را به رسمیت می شناسند . یک خانم خیلی راحت می تواند بگوید که من غمگین هستم و از چیزی می ترسم . فرهنگ ما به گونه ای است که خود را سانسور کرده ایم و آقایان خیلی راحت نمی توانند اعتراف کنند . چرا که همه ی اطرافیان می گویند که این ضعف شما را نشان می دهد که از چیزی بترسید . یا اگر از چیزی ناراحت شدید گریه کنید . این جزء نقص و ضعف شما است . نکته ای که می خواهم عرض کنم درخصوص بیان هیجانات این است که ما گاهی اوقات هیجانات خود را با تعابیر دیگر و با نیش و کنایه بیان می کنیم . این مسئله خود یک نقص است . با نیش و کنایه با تعابیر ، با ضرب المثل ، با شعر بیان می کنیم . خیلی راحت و ساده در یک موقعیت مناسب نمی خواهیم توضیح دهیم . یک مشکلی که ما در ارتباطات ، چه در خانه و چه در محیط بیرون داریم ، سوء تعبیرها ، سوء تفاهم ها است . مثلاً یک همکاری یک روز با اخم وارد اتاق می شود احساس می کنیم که مبادا از ما دلگیر است . چرا اولین فکر این مسئله به ذهن شما می رسد ؟ هزار فکر کنید که این آخرین آن باشد . شاید بیرو با کسی دعوا کرده ، شاید در ترافیک مانده دهها شاید را شما تصور کنید . وقتی دهها شاید را گفتید نهایتاً یکی از آنها این باشد که شاید از دست من دلگیر باشد بعد بگویید که این مسئله هم در کنار بقیه ی شاید ها است و بهترین کار این است که در یک موقعیت مناسب من از ایشان توضیح بخواهم . این بیان هیجانات باعث می شود که سوء تفاهم ها برطرف شود .
www.ch3.ir

نظرات کاربران