شنبه، 27 فروردين 1390

پرسش :

آیا تشخیص و درمان آندومتریوز با لاپارسکوپی امکان پذیر است ؟

پاسخ :
پاسخ از خانم دکتر مهدوی، فوق متخصص نازایی:
دردهایی که خانم ها درهنگام قاعدگی در زمان اجابت مزاج دارند یا نفخ دارند ، اینها ممکن است آندومتریوز داشته باشند بخصوص از نظر آندومتریوز روده ای بایستی توجه کنند که اگر این بیماری پیشرفت کند و به مخاط رکتوم و راست روده برسد ممکن است خونریزی از ناحیه ی روده در هنگام قاعدگی داشته باشند . آندومتریوز بغیر از روی روده ، می تواند روی مثانه ایجاد بشود که بیمار با سوزش ادرار مخصوصا در زمان قاعدگی مراجعه می کند یا دفع او کامل نیست و یا خونریزی از مثانه دارد . و در هنگام قاعدگی درد دارند و نمی توانند ادرار انجام بدهند یا تمام ادرار تخلیه نمی شود .
این فیلمی که از طریق لاپاراسکوپی تهیه شده ، ضایعات اطراف رباط های لگن را نشان می دهد واین ضایعات از طریق سونوگرافی و ام آر آی قابل تشخیص نیست . در لاپاراسکوپی ما شکم را باز نمی کنیم و از طریق یک سوراخ که این دستگاه به دوربین و کامپیوتر وصل می شود داخل شکم دیده می شود. در اینجا ابتدا مایعی که درون ضایعات است و قهوه ای رنگ است را خارج می کنیم و بعد جداره ی کیست را خارج می کنیم . اگر این کیست از تخمدان جدا نشود دوباره یک ماه بعد از عمل این کیست تشکیل میشود و مایع داخل کیست بوجود می آید . پس باید تمام جداره ی کیست برداشته بشود . عمل لاپاراسکوپی با عمل باز هیچ فرقی ندارد و در این عمل هم ما می توانیم بخیه بزنیم . در اینجا علاوه بر اینکه کیست را برمی دارد ضایعات را هم برمی دارد. ما این کیست پنج سانتی را از همان سوراخ یک سانتی خارج می کنیم زیرا داخل کیست مایع است و وقتی مایع آن خارج شد کیست کوچک می شود . ضایعات روی لگن هم برداشته می شود که گاهی دردهای شدیدی ایجاد می کند .
www.ch3.ir