شنبه، 27 فروردين 1390

پرسش :

در مورد اُتید یا انواع عفونت های گوش خارجی را توضیح بفرمایید.

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر علی اصغر پیوندی، متخصص گوش و حلق و بینی:
اُتید همان التهاب و عفونت گوش است که گفته می شود . این اتید می تواند در گوش خارجی باشد یا در لاله و کانال گوش باشد که می گوییم اتید گوش خارجی . اگر در گوش میانی و فضایی که تولید می کند باشد اتید گوش میانی می شود و اگر در فضای گوش داخلی باشد ، اتید گوش داخلی می شود . الان که هوا گرم می شود فصل شنا و تفریحات آبی افزایش پیدا می کند ، اُتید گوش خارجی معمولا در فصل های گرم مثل تابستان رایج تر است . فضای گوش خارجی پوست است یعنی فضای استریلی نیست و پر از باکتری ، قارچ و میکروب است . این شرایطی را می خواهد که این التهاب ایجاد بشود .اگر در گوش ما آب آلوده داخلش برود یا خودمان دستکاری کنیم و با گوش پاک کن بهکانال گوش آسیب برسانیم یا رطوبت داخل کانال گوش افزایش پیدا بکند یا گرما خیلی زیاد باشد ، اینها عواملی هستند که باعث می شود آن میکروب هایی که در کانال گوش به شکل طبیعی وجود دارند فعال بشود ، رشد پیدا بکند ، التهاب ایجاد بکند و تورم پوست کانال گوش ایجاد بشود که این تورم آرام آرام پیشرفت می کند و باعث می شود که کانال گوش را ببندد . شاید بشود گفت که اتید گوش خارجی یکی از دردناک ترین بیماری های گوش است . این تجربه ی تلخی است و باعث می شود که افراد بعدها خیلی گوش خارجی را دستکاری نکنند . پس التهاب ایجاد می شود . و یک سری شرایط می خواهد که گفتیم . حالا این التهاب ممکن است در یک قسمتی از کانال گوش باشد یعنی به شکل موضعی باشد یا تمام کانال گوش دچار مشکل بشود بعضی مواقع ممکن است به شکل حاد بروز بدهد و سریع اتفاق بیفتد . مثلا به استخر یا دریا برویم و فردا شب دچار مشکل بشویم یا ممکن است این اتفاق بصورت مزمن و زمان دار بیفتد . بیمارانی که به شکل حاد مراجعه می کنند معمولا علائم درد گوش دارند این درد خیلی کلافه کننده و سخت و غیرقابل تحمل است و بخاطر این است که فضا محدود است و تورم شدید . وقتی تورم ایجاد می شود بحث گرفتگی و کیپ شدن گوش اتفاق می افتد و این احساس خوبی نیست . چون کانال گوش باید در معرض فشار محیطی باشد که ما یک حالت طبیعی و نرمالی را داشته باشیم . وقتی این اتفاقات بیفتد شنوایی افت پیدا می کند و صدا را خوب متوجه نمی شویم .
www.ch3.ir