دوشنبه، 5 ارديبهشت 1390

پرسش :

رطب خوردن مادر در اولین روز زایمان چه اثری بر فرزند دارد؟

پاسخ :
الإمام عليّ عليه‏السلام :
قالَ رَسولُ اللّه‏ِ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم : لِيَكُن أوَّلُ ما تَأكُلُ النَّفساءُ الرُّطَبَ ؛ فَإِنَّ اللّه‏َ تَعالى قالَ لِمَريَمَ : « وَ هُزِّى إِلَيْكِ بِجِذْعِ النَّخْلَةِ تُسَـقِطْ عَلَيْكِ رُطَبًا جَنِيًّا »
قيلَ : يا رَسولَ اللّه‏ِ ، فَإِن لَم يَكُن أوانُ الرُّطَبِ؟
قالَ : سَبعَ تَمَراتٍ مِن تَمرِ المَدينَةِ ، فَإِن لَم يَكُن فَسَبعَ تَمَراتٍ مِن تَمرِ أمصارِكُم ؛ فَإِنَّ اللّه‏َ عز و جل يَقولُ :
وعِزَّتي وجَلالي وعَظَمَتي وَارتِفاعِ مَكاني ، لا تَأكُلُ نَفساءُ يَومَ تَلِدُ الرُّطَبَ فَيَكونُ غُلاماً إلاّ كانَ حَليماً ، وإن كانَت جارِيَةً كانَت حَليمَةً .
امام على عليه‏السلام :
پيامبر خدا فرموده است : «بايد نخستين چيزى كه زن تازه‏زا مى‏خورَد ، خرما باشد ؛ چرا كه خداوند به مريم فرمود : «تنه درخت را به سوى خود ، تكان ده . خرماى تازه‏اى بر تو فرو ريزد» » . (سوره مريم : 25)
گفته شد : اى پيامبر خدا! اگر وقت خرما نباشد ، چه طور؟
فرمود : «هفت خرما از خرماى مدينه ؛ و اگر اين نباشد ، هفت خرما از خرماى شهرِ خودتان ؛ زيرا خداوند عز و جلمى‏گويد : صفحه به عزّت و جلال و عظمت و جايگاه والايى كه دارم ، سوگند ، جز اين نيست كه اگر زن تازه‏زا در همان روز كه فرزند آورده است ، خرما بخورد و آن فرزند ، پسر باشد ، پسرى بردبار مى‏شود و اگر نيز دختر باشد ، دخترى بردبار مى‏شودص » .
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 22 ، حديث 4 ، تهذيب الأحكام ، جلد 7 ، صفحه 440 ، حديث 1757 وفيه «حكيماً» و«حكيمة» بدل «حليماً» و«حليمة» ، المحاسن، ج2، ص346، حديث 2194 ، بحارالأنوار، جلد 66، ص135، حديث 41 وج 104، صفحه 116 ، حديث 42 ، دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 680 در تهذيب الأحكام ، به جاى «پسرى بردبار» و «دخترى بردبار» ، عبارت‏هاى «پسر با حكمت» و «دخترى با حكمت» آمده است .